Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Ježiš je neustále v pohotovosti na klinike čistých sŕdc Christianity - Articles - Hnutie čistých sŕdc
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Ježiš je neustále v pohotovosti na klinike čistých sŕdc
   

Autor: editorial staff
Milujte sa! 1/2006 → Hnutie čistých sŕdc



Milí čitatelia časopisu Milujte sa!

Hnutie čistých sŕdc (HČS) je skutočnou revolúciou lásky. Začal ju sám Ježiš vo chvíli, keď sa narodil v Betleheme. Boh sa stal človekom a zjednotil sa s každým z nás, uzdravuje a očisťuje naše srdce od zla a pomáha nám milovať blížnych a spoznať radosť čistej lásky.

Hnutie čistých sŕdc je najväčšia srdcová klinika na svete. Tu Ježiš uzdravuje srdcia zranené hriechom. Tu očisťuje a pretvára srdcia svojou láskou a mení ľudí na úžasné stvorenia nevýslovnej krásy, ktoré vyžarujú čistú lásku. Keď ľudia zveria svoje srdce Ježišovi, poddajú sa uzdraveniu v modlitbe a vo sviatostiach zmierenia a Eucharistie, zažijú vo vnútri zázračný zrod jedinej pravej, čistej Lásky. Človek, ktorý miluje čistou láskou, vyžaruje nadpozemskú krásu. Tí, ktorí sa zjednotia s Ježišom a zotrvajú v posväcujúcej milosti, podieľajú sa na úchvatnej kráse čistej lásky. Ak sa preto pridáme k Hnutiu čistých sŕdc, sľubujeme, že ostaneme navždy v stave posväcujúcej milosti a ak podľahneme pokušeniu či spáchame ťažký hriech, ihneď pristúpime k sviatosti zmierenia.

Klinika čistých sŕdc je otvorená pre prípady núdze. K Ježišovi môžete prísť kedykoľvek. Nejestvujú žiadne beznádejné prípady, lebo Kristus lieči najhoršie rany, uzdravuje ťažko chorých a zachraňuje ľudí z najzúfalejších situácií. Musíme mu len dôverovať. „Čím viac dôveruješ – hovorí Ježiš svätej Faustíne – tým viac dostaneš... Čím väčšia bieda, tým väčšie právo na milosrdenstvo. Presvedč všetky duše, aby dôverovali v bezmedznú hĺbku môjho milosrdenstva, lebo ich všetky túžim zachrániť“ (Denníček, 1182).

Každý deň naša redakcia dostáva množstvo listov od mladých, ktorí sa hlásia k Hnutiu čistých sŕdc. Tu je niekoľko úryvkov:

Dnes som sa rozhodla pripojiť k Hnutiu čistých sŕdc. Túžim, aby Ježiš uzdravil moje rozorvané a zatvrdilé srdce. Prosím, modlite sa za mňa. Izabela.

Čítala som váš časopis a bola by som rada zapísaná v Knihe čistých sŕdc. Aj keď mám len pätnásť, už dávno som sa rozhodla, že svoju čistotu ponúknem až ako svadobný dar svojmu manželovi. Čaká ma ťažká úloha, no verím, že Kristus mi pomôže. Keď budem patriť do Hnutia čistých sŕdc, pomôže mi to nehrešiť myšlienkami, slovami, či skutkami. Budem bojovať proti všetkým pokušeniam a modliť sa za silu a vytrvalosť všetkých členov Hnutia. Chcem milovať čistým srdcom a tak sa priblížiť k Ježišovi. Prosím, zapíšte moje meno do Knihy čistých sŕdc. Magda.

Prosím, prijmite ma do Hnutia čistých sŕdc. Vďaka za tento apoštolát, ktorý formuje novú generáciu. Z celého srdca ho podporujem a verím, že toto puto s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi mi pomôže spoznať význam skutočnej lásky. Krištof, 22 rokov.

Volám sa Peter. S Margarétou sa budeme brať. Posledné tri mesiace sme boli každý deň spolu. Žiaľ, obaja sme mali problém udržať sa „na uzde“ a občas sme zašli priďaleko. Keď sme si prečítali Milujte sa navzájom, vážne sme sa so snúbenicou porozprávali. Potom sme išli na svätú spoveď, prijali Eucharistiu a pomodlili sa Modlitbu čistých sŕdc. Chceme žiť podľa zásad Hnutia čistých sŕdc po zvyšok nášho života. Prosíme vás o modlitbu a morálnu podporu. Peter.

Štyri roky chodím s úžasným chlapcom. Každý deň zaň ďakujem Bohu. Obaja sme sa rozhodli dať Ježišovi sľub čistoty. Nie je to ľahké, no viem, že naša láska pochádza od Ježiša, a preto vytrvá. Spolu s Ježišom prekonáme toto pokušenie a vytrváme! Hovorím to každému, kto si myslí, že nemôže žiť bez sexu. Vzťah nie je postavený na uspokojovaní sexuálnych túžob, ale na silnom zväzku lásky, ktorá spája dvoch ľudí. Len s Ježišom dokážeme prekonať hriech. On je Cesta, Pravda a Život. On je naša sila. Každý deň napĺňa naše srdcia láskou. Ježišu, dôverujem Ti! Marta.

Dnes sa pripájam k Hnutiu čistých sŕdc. Sľubujem, že budem zachovávať sľuby Modlitby čistých sŕdc. Ak spácham ťažký hriech, pôjdem na svätú spoveď tak často, ako je potrebné. Túžim, aby ma Ježiš naučil milovať čistým srdcom. Monika.

Veľmi sa chceme pridať k Hnutiu čistých sŕdc. Len tak sa môžeme vyliečiť z hriechu nečistoty. Žiaľ, zblúdili sme. Veríme, že tento záväzok uzdraví naše srdcia. Vynahradíme zlo, ktoré sme spáchali. Cézar a Agáta.

Chcem vám povedať o veľkej a radostnej udalosti. Rozhodla som sa pridať k Hnutiu čistých sŕdc. Viem, že nejestvuje lepšia cesta rásť v láske, než skrze Ježiša a jeho Matku. Vďaka vám som pred niekoľkými rokmi zistila, aký veľký dar sú čisté srdcia, a ďakujem vám za to! Emily.

Milí čitatelia! Ježiš využíva prvé kroky na ceste s Hnutím čistých sŕdc, aby uzdravil naše srdce od všetkých rán a závislosti. Nevzdávajte sa! Uzdravenie si vyžaduje veľa trpezlivosti a času. Ak ponúknete svoje srdce Ježišovi, určite ho uzdraví. No musíte splniť nasledovné podmienky: každý deň začnite odovzdaním sa Ježišovi a Márii. Modlite sa, pracujte (učte sa) a vykonávajte ostatné každodenné činnosti. Keď sa modlíte, usilujte sa osobne stretnúť s Ježišom a Máriou. Spoznajte Karolinu Kozkownu, Matku Teréziu, svätú Faustínu, pátra Pia a ďalších. Buďte k sebe prísni. Mali by ste sa každý deň modliť modlitbu čistých sŕdc, jeden či dva desiatky ruženca, prečítať si úryvok z Písma, stráviť chvíle pred Oltárnou sviatosťou a pravidelne prijímať Eucharistiu. Je veľmi dôležité pristúpiť raz mesačne k sviatosti zmierenia a ak ste spáchali ťažký hriech, aj častejšie. Čokoľvek robíte, vložte do toho celé svoje srdce. Usilovne sa učte, no nezabudnite na oddych a čerstvý vzduch. Venujte sa športu, ktorý máte radi. Nemárnite čas pozeraním bezduchých televíznych programov. V stredy a piatky sa pokúste držať nejaký druh pôstu.

Svätý Otec žiada mladých, aby bdeli. „Čo znamená „bdieť“ň pýta sa. Znamená to počúvať svedomie – neubíjať či neskresľovať jeho hlas. Bdelosť značí nazývať dobro dobrom a zlo zlom, a nemiešať ich. Znamená to rozvíjať v sebe dobro a premáhať zlo. Je to veľmi závažná vec, ktorú nemožno odsunúť do úzadia. Práve naopak, stále musí byť v popredí. Bdieť je dôležitejšie najmä vtedy, keď vás okolností navádzajú tolerovať zlo, zľahčovať ho, obzvlášť keď sa tak správajú všetci. Moji drahí priatelia! Úloha postaviť sa rozhodne na odpor k morálneho rozpadu je na vás – odpor k rôznym druhom sociálneho zla, ktoré tu nebudem uvádzať, no ktoré dobre poznáte. Musíte byť na seba prísni a nedať sa zviesť davom... A preto bdejte! Keď sa Ježiš modlil v Getsemanskej záhrade, povedal svojim učeníkom: „Bdejte a modlite sa, aby ste neupadli do pokušenia“ (Mt 26, 4). Bdieť znamená všímať si druhých. Neuzatvárajte sa do úzkeho kruhu svojich vlastných záujmov a názorov. Bdieť znamená milovať svojich blížnych. Znamená to solidaritu s ľudskou rasou“ (18. jún, 1983).

Milí čitatelia! Náš Pán má radosť, že ste sa rozhodli pridať sa k Hnutiu čistých sŕdc. Kto sa môže pridať? Každý, kto túži ponúknuť svoje srdce Ježišovi a naučiť sa milovať čistou láskou. Čo sa odo mňa očakáva? Pripravenosť dodržať prisľúbenia v modlitbe čistých sŕdc. Čo sa stane, keď zlyhám? Ihneď pôjdete na svätú spoveď a tak opäť dosiahnete stav posväcujúcej milosti. Kedy sa môžem pridať k Hnutiu čistých sŕdc? Kedykoľvek! Najprv choďte na svätú spoveď a keď prijmete Eucharistiu, pomodlite sa nasledovnú modlitbu:

Pane Ježišu, ďakujem ti, že ma miluješ láskou, ktorá napráva najväčšie previnenia a lieči najbolestnejšie rany. Očisti moje srdce od každého zla, ktoré mi bráni spoznať a tešiť sa z daru čistej lásky. Pane, dávam ti svoju pamäť, myseľ, dušu, sexualitu; sľubujem, že sa nebudem oddávať sexu predtým, než prijmem sviatosť manželstva. Oddnes už nebudem čítať, kupovať či pozerať pornografiu. Slávnostne sľubujem, že sa budem každý deň modliť, čítať Sväté písmo, pravidelne a čo najčastejšie pristupovať k sviatosti zmierenia a k svätému prijímaniu a žiť svoj život podľa Desiatich pravidiel výpravy lásky. Pane Ježišu, buď jediným majstrom môjho života. Nauč ma kontrolovať sexuálne túžby a city. Pomôž mi vyhnúť sa všetkému, čo oslabuje a zotročuje vôľu: cigaretám, alkoholu a drogám. Nauč ma povýšiť lásku na najdôležitejšiu časť môjho života. Panna Mária, moja matka, veď ma po cestách viery k samotnému prameňu lásky – k Ježišovi, aby som dôveroval a veril len v neho. Amen.

Oddať sa Ježišovi je otázka jedného okamihu, a preto vás prosíme, aby ste nám napísali o tých svojich okamihoch. My vám za to pošleme zvláštne požehnanie a zapíšeme vás do Knihy čistých sŕdc.

Náš Pán vám ďakuje za všetky osobné svedectvá, ktoré nám posielate. Prosíme vás, aby ste sa naďalej delili o poklad svojej viery s druhými. Porozprávajte nám o svojom boji so zlom, o pádoch i víťazstvách.

Prosíme všetkých členov Hnutia čistých sŕdc, aby sa modlili jeden za druhého a na úmysel nášho apoštolátu. My vás zase uisťujeme, že sa neprestajne modlíme za vás. Srdečne vás všetkých pozdravujeme. Nech sa Ježiš nanovo zrodí v našom srdci skrze vieru, ktorá dosahuje vrchol v láske.

Páter M. Piotrowski, vydavateľ Milujte sa 

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské