Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Naša láska je čistá Christianity - Articles - Hnutie čistých sŕdc
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Naša láska je čistá
   

Autor: świadectwo,
Milujte sa! 4/2007 → Hnutie čistých sŕdc



Volám sa Kasia a chcem vstúpiť do Hnutia čistých sŕdc. Je to veľmi dôležité pre nás oboch – pre mňa aj pre môjho chlapca Dávida. Vieme, ako ťažko sa zápasí s vlastnou žiadostivosťou, sexualitou a všetkými pokušeniami, ktoré nás napádajú každý deň.

Dávida poznám už dosť dlho. Dva roky sa stretávame v neokatechumenátnom spoločenstve, no len tri mesiace sme spolu a dohodli sme sa, že svoj vzťah pred manželstvom chceme udržať čistý. Chceme si zachovať čistotu, aby sme sa vo svadobnú noc vzájomne jeden druhému darovali. Aby sme tak svoje manželstvo mohli celé dať Kristovi.

Vieme, že intímne spojenie manželov je posvätné. Chceme sa na túto posvätnosť lepšie pripraviť a svojím svedectvom pritiahnuť aj iných mladých ľudí k čistote. Vďaka nej je naša láska krajšia. Každým dňom dozrieva, je obdivuhodnejšia. Netrpezlivo čakáme každé stretnutie a každý aj najmenší prejav lásky je nádherný, lebo je čistý. Vďaka takémuto vzťahu sa lepšie poznávame, ctíme si jeden druhého, staráme sa o seba navzájom a sme za seba zodpovední. „Človek je zodpovedný za to, čo si privlastní,“ napísal Antoine de Saint-Exupéry v knihe Malý princ.

Veľmi náročný je zápas so žiadostivosťou, no stojí zato. Naozaj stojí. Takto sa obohacuje aj naša viera. Stávame sa menej egoistickými, vytrvalejšími, silnejšími aj duchovne, lebo dokážeme zveriť Bohu niečo veľmi dôležité, na čom nám obom veľmi záleží.

Určite mnohí z vás zakúsili vo svojom živote snúbeneckú lásku Ježiša Krista. Ako je napísané v Piesni piesní: „Ani veľké vody lásku neuhasia, ani rieky ju neodplavia“ (Pies 7, 7). Boh napriek všetkému, napriek našim hriechom a pádom sa nad nami nepohoršuje, lebo nás nezištne miluje. Nikdy nás neopustí, nedopustí pokušenie či utrpenie nad naše sily. Vždy vie, koľko sme schopní uniesť, vždy nám ukazuje cestu, po ktorej treba kráčať, no tú nám zakrýva hriech a nečisté myšlienky. Preto sa musíme modliť o čistotu srdca a zmýšľania.

Možno sa ti zdá, že tvoj život je len sériou pádov, no stačí, že začneš dôverovať Ježišovi, že uveríš, že on môže naozaj všetko. Môže zmeniť tvoj život. Chce ti dať novú prirodzenosť. Prirodzenosť stvorenú na jeho obraz a podobnosť, aby si sa mu stal vo všetkom podobný. Len mu to musíš dovoliť a pozvať ho do svojho života.

Som na to veľmi vhodný príklad. Mnoho ráz som padala, hrešila... Túžba, aby ma v novej triede akceptovali, priviedla ma na samé dno. Avšak Boh mi postavil do cesty ľudí, ktorí mi pomohli a vytrhli ma zo zlej spoločnosti. Napriek mojim ďalším pádom a pohoršeniam viem, že Ježiš ma miluje a že sa na mňa nehnevá pre moje sústavné hriechy. Úplne zmenil môj život. Dal mi do cesty Dávida a za to mu budem naveky dobrorečiť. Viem, že ak nám Pán dovolí založiť si rodinu – podľa príkladu Svätej nazaretskej rodiny –, budeme sa môcť tešiť z plodov našej čistej lásky. Je to až neuveriteľné, ako skvele Boh pre každého z nás plánuje príbeh vykúpenia.

Všetkých chcem povzbudiť k podstúpeniu zápasu síce ťažkého, no bohatého na ovocie. Ovocie čistej lásky. Skrze neho sa naša vzájomná láska môže len zdokonaľovať. Túžime, aby bola odrazom Kristovej snúbeneckej lásky k Cirkvi. Všetkým vám želám, aby ste sa na tento zápas podujali a vytrvali. Budem sa za to modliť.

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské