Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Ježiš môže všetko Christianity - Articles - Hnutie čistých sŕdc
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Ježiš môže všetko
   

Autor: świadectwo,
Milujte sa! 6/2008 → Hnutie čistých sŕdc



V ranej mladosti som podľahol zlo­zvyku masturbácie. Ešte som nemal pätnásť, keď sme si so spolužiakmi prezerali prvé erotické časopisy zo Západu.

Vtedy som ešte nevedel, že je to hriech. Keď som si to o niekoľko rokov uvedomil, pustil som sa do veľkého boja s týmto zlo­zvykom, čo vôbec nebolo ľahké. Vtedy sa v televízii objavili filmy s intímnymi scénami a v nočných hodinách erotické filmy. Nikdy som si nekúpil nijaký erotický časopis ani film, a napriek tomu toto všetko sa dostávalo do môjho života zo všetkých strán. Čítal som vyjadrenia tzv. odborníkov – terapeutov a psychológov, ktorí tvrdili, že masturbácia nie je nič zlé, že je to také ľudské, úplne normálne a neškodné – a na nejaký čas som sa upokojil. Nevedel som však umlčať svoje svedomie. Dnes s plnou vážnosťou tvrdím, že tie naivné názory sú hlúposti a klamstvá.

Potom som sa oženil, narodili sa nám deti, no toto zlo sa ku mne stále vracalo. Zdalo sa mi, že sa z toho už nikdy nedostanem. Celé tie roky manželka o ničom nevedela a nič netušila, no mne bolo čoraz ťažšie. Ustavične som prosil Pána Ježiša a Pannu Máriu o pomoc, ale príliš som dôveroval sebe a bol som presvedčený, že som schopný sám si dať s tým rady. Uvažoval som tak naivne... Jedného dňa som si uvedomil, že v skutočnosti nemilujem ani svoju ženu, ani svoje deti. Jednoducho som nikoho nedokázal milovať. Vytváral som nepokojnú atmosféru, podnecoval som hádky, nemal som vzťah k deťom.

Avšak Pán Boh na mňa nezabudol a na príhovor Nepoškvrnenej som dostal veľkú milosť. Pred niekoľkými rokmi som v rádiu počul niekoľko svedectiev poslucháčov, ktorí hovorili o sile ružencovej modlitby, ktorú zakúsili vo svojom živote. Navrhol som manželke a deťom, aby sme sa každý deň modlili ruženec. To robíme dodnes. Na plody tejto modlitby nebolo treba dlho čakať. V rodinnom živote sa začalo všetko dávať do poriadku. Okrem toho ma Pán Boh obdaroval mimoriadnou milosťou – od istého času každý deň chodím na svätú omšu a prijímam ho do svojho srdca. Každý deň čítam Sväté písmo. Po zlozvyku niet ani stopy. O všetkom som povedal manželke, odprosil som ju a prosil o odpustenie.

Pán Boh mi všetko odpustil a ja som mu zveril zvyšok svojho života. Celý som sa mu zasvätil a úplne mu dôverujem. Som šťastný, učím sa milovať všetkých ľudí. V mene Pána Ježiša vás chcem pozvať a povzbudiť, aby ste začali každý deň sýtiť svoju dušu telom a krvou Pána Ježiša, Božím slovom a modlitbou. Ak si zvolíte inú cestu a budete kŕmiť a uspokojovať len svoje telo, nikdy nebudete šťastní a nespoznáte skutočnú krásu. Ak budete prijímať Ježiša, nikdy nebudete sklamaní!

Všetkým želám lásku, ktorá prebýva v mojom srdci. Ježiš je mojím Pánom!

Ján

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské