Articles for Christians at TrueChristianity.Info. V tebe slabý silu má! Christianity - Articles - Hnutie čistých sŕdc
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
V tebe slabý silu má!
   

Autor: świadectwo,
Milujte sa! 7/2008 → Hnutie čistých sŕdc



Prvýkrát v živote som časopis Milujte sa! držal vo svojich rukách 29. 12. 2005 v Nezbudskej Lúčke blízko Strečna.

Z modlitbového spoločenstva sme tam boli silvestrovať a ubytovaní sme boli priamo v dedinke, kde sa nachádza malý, prízemný, skromný, rodinný domček. Keď sme vošli dnu a udomácnili sme sa, tak sme na stole našli položený Váš časopis, ktorý šiel z jednej ruky do druhej a každý si ho prečítal. Každého oslovilo niečo iné, ale verím, že spoločne sme v tichosti uvažovali nad tým, čo tam bolo napísané, a každý z nás uvažoval nad sebou samým a svojím životom a nad predsavzatiami do nového roka 2006. Keď som prvýkrát čítal Váš časopis, v mojom vnútri sa ozýval hlas: Toto je o mne!!!

Všetci mlčali a mlčal som aj ja! Popri tom všetkom sa mi pred očami premietal celý môj bahenný život, tzn. život plný nečistoty, žiadostivosti, masturbácie a egoizmu. Na Silvestra som v časopise zalistoval a prečítal si článok: Ježiš zvíťazil – o duchovných cvičeniach a Arturovi. Jeho svedectvo sa ma tak hlboko dotklo, že som sa rozhodol dať Bohu svoje ÁNO, svoj život, hriech nečistoty, úplne všetko! Po prečítaní svedectva som šiel vonku nájsť si kameň a ten som držal celý deň až do poslednej minúty starého roka. S kameňom som sa modlil, vyznával som svoje zlyhania, zriekal som sa hriechov nečistoty a keď som sa neudržal, tak som ušiel von vyplakať sa! V poslednej minúte starého roka som na neďalekom vysokom kopci kameň zahodil – bolo to pre mňa niečo symbolické. Tam sme privítali aj Nový rok 2006. Vtedy bolo veľa snehu a taká silná fujavica, že nebolo vidieť, kde som kameň zahodil, ale zato bolo vidieť našu radosť z Nového roka a ohňostroje z celého okolia. My sme privítali Nový rok 2006 modlitbou, spevom, šampanským a prskavkami, ktoré každý držal vo svojich rukách. Symbolickým však bol pre mňa aj prvý deň, tzn. 1. 1. 2006, keď som už nedokázal mlčať a pred celým modlitbovým spoločenstvom som prehovoril o svojom probléme, o svojom živote plnom nečistoty, masturbácie a zároveň som vydal svedectvo o tom, ako som bol oslovený časopisom Milujte sa!, o tom, ako ma oslovil článok o duchovných cvičeniach Artura a ako som zahodil kameň a predsavzal si, že budem bojovať za čistotu. A že som už začal odznova. Na záver som všetkých poprosil o modlitby za mňa. V miestnosti zavládlo hrobové ticho – trvalo asi 10 minút. Po hrobovom tichu sa ozvala sestrička Lucka a povedala: „Poďme sa za Palina modliť!“ Samozrejme, že ešte pred začatím modlitieb prišiel do môjho vnútra strach a obavy: Čo ak ma odsúdia? Nebudú mnou opovrhovať? Dnes viem, že ten strach a obavy neboli od Pána! Netrvalo dlho a len čo sa začali za mňa modliť, tak Ježiš víťazil a diabol s jeho špecialitami, ako je strach a obavy, bol zničený!!! V modlitbách spoločenstva som cítil jednotu, Ježišovu lásku... A Pán Ježiš sa ma pred všetkými dokonca aj zastal!!! Prostredníctvom Ducha Svätého a jeho daru dostal braček Peťo slovo pre mňa – Kniha Prísloví 28, 13: „Tomu, kto tají svoje previnenia, povodí sa zle, kto sa však vyzná (z nich) a nechá (hriech), dosiahne milosrdenstvo.“

Všetci zostali v nemom úžase a otočili sa smerom k Peťovi z otázkou – či to náhodou nemal už vopred pripravené pre mňa, ale jeho odpoveď bola rovnako prekvapujúca: „Nie! To slovo je od Pána a keď som len tak otvoril Sväté písmo, môj zrak spočinul práve na týchto slovách!!!“ Vtedy som bol najšťastnejším človekom na zemi, lebo som vedel, že Pán sa ma zastal! Pán mi dal slovo! Pán ma pozná a o mne vie! Pán ma miluje! S Pánom Ježišom ten boj naozaj dokážem vyhrať!!!!

Ježiš zvíťazil!!!

Na záver modlitieb dvaja bratia hrali na gitarách a my sme spievali, tancovali, radovali sa a chválili Pána za jeho mocné skutky.

Preto Vás prosím, zapíšte moje prijatie do Hnutia čistých sŕdc na 1. 1. 2006. Prečo som sa ozval až teraz, v roku 2008? Lebo som predtým nenašiel odvahu napísať Vám a nevedel som nájsť tie správne slová. Modlitbu Hnutia čistých sŕdc sa odvtedy modlím každé ráno a vždy po svätej spovedi v kostole.

V Kristovi Ježišovi brat Pavol

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské