Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Diabol v hudbe? Christianity - Articles - Joga, okultizmus a mágia
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Diabol v hudbe?
   

Autor: ks. Mieczysław Piotrowski TChr,
Milujte sa! 9/2008 → Joga, okultizmus a mágia



Profesor Simone Morabito patrí medzi najlepších talianskych psychiatrov. Vedecký ústav v Paríži ho nominoval na Nobelovu cenu za medicínu. Vo svojej knihe Psichiatra all’inferno píše okrem iného o vplyve satanistickej rockovej hudby na psychiku človeka.

Profesor Morabito sa už vyše tridsať rokov zaoberá vedeckým výskumom tak v oblasti psychiatrie, ako aj vnútorných chorôb. Prichádzajú k nemu mladí ľudia s prosbou o pomoc a liečenie. Mnohí z nich boli kedysi vynikajúci študenti, ale v istej chvíli svojho života sa psychicky a duchovne zlomili. Stratili chuť žiť, pracovať i študovať, ich vôľa sa oslabila, ich inteligencia je otupená; sú nervózni, smutní, nakazení pesimizmom a nedostatkom sebadôvery. Nemajú nijakú iniciatívu, sú nerozhodní, rýchlo sa unavia a nedokážu sa každý deň pustiť do práce či štúdia. Morabito objavil, že kríza v ich živote sa začala vo chvíli, keď začali pravidelne chodiť na diskotéky a dookola počúvať ťažkú rockovú hudbu, ktorá ma satanistický obsah.

Profesor tvrdí, že hudba je nástrojom komunikácie, je schopná formovať zmýšľanie, správanie sa i postoje ľudí, ktorí ju počúvajú. Do podvedomia človeka prenáša nové myšlienky, ktoré človek prijíma za svoje, pričom si vôbec neuvedomuje, aké sú veľmi škodlivé a nebezpečné. Hudba s protikresťanským a satanistickým obsahom ničí v človeku pud sebazáchovy, ktorý je k normálnemu životu nevyhnutný. Obsah mnohých piesní, napríklad Highway to hell (Diaľnica do pekla), Die young, die pretty (Zomri mladý, zomri krásny), Destroy yourself (Znič sa), The suicide solution (Riešením je samovražda), otvorene povzbudzuje k samovražde, k službe diablovi. Niet divu, že u ľudí, ktorí takú hudbu počúvajú, sa myšlienka na samovraždu stáva obsesívnou. Morabito píše: „Pre nás, psychológov, je (rocková hudba so satanistickým obsahom – doplnenie M. P.) ako smrtonosný jed, ktorý účinkuje pomaly a neomylne. V našich lekárskych časopisoch čítame, že v USA si v posledných rokoch zobralo život 5000 mladých ľudí. Som si istý, že jednou z najdôležitejších príčin tých samovrážd bola satanistická rocková hudba, ktorá k samovražde priamo nabáda.“

Morabito hovorí, že vedecké vysvetlenie smrteľných dôsledkov takej hudby treba hľadať v oblasti ľudského podvedomia. Ide o to, že ak ľudský rozum vníma nejakú ideu pod prahom počuteľnosti, prijíma ju tak, akoby pochádzala z jeho vlastného bytia. Diabol dokonale pozná tento zákon psychológie, a preto ho zneužíva na zvedenie ľudí na scestie. Každé diabolské pokušenie vo svojej podstate je odovzdávané vo veľmi príťažlivej podobe aj na rovine ľudského podvedomia. A ak človek uverí zlým nahováraniam a podľahne im, vtedy pácha hriech, ktorý dokonáva dielo strašnej skazy v duchovnej oblasti človeka a v jeho vzťahu s Bohom i s ľuďmi.

Mnohé rockové piesne otravujú prirodzené ľudské podvedomie tým, že narušujú určité podvedomé zmýšľanie a rytmy, ktoré potom ničia vlastné ja i dušu človeka. Profesor Morabito zdôrazňuje, že človek ako osoba je vtedy slobodný, keď má autonómiu myslenia, konania, túžob a milovania. Avšak posolstvá, ktoré odovzdávajú satanistické diela, vedú k zničeniu autonómie osoby a k jej ovládnutiu silami zla. Napríklad v piesni Starway to heaven je obsiahnuté posolstvo, že diabol je boh a že on vykupuje, v piesni Hot Summer Night je vyjadrená túžba nasledovať satana. A dokonca aj vtedy, keď niekto neverí v existenciu Zlého, no počúva tento druh hudby, jej negatívny obsah sa ukladá do jeho podvedomia, podnecuje ho k nenávisti voči Bohu i ľuďom, k zločinom, nemravnosti, prostitúcii, krádežiam, samovražde... Ak sa človek dobrovoľne odovzdá pod vládu síl zla, v jeho živote sa začne hrôza zotročenia diablom.

Jedna z pacientiek profesora Morabita, ktorá zažila najťažšie spôsoby posadnutia, vyznala, že toto jej strašné nešťastie sa začalo na diskotéke. Táto žena bola oslobodená z hrozného otroctva až po štyroch rokoch nevysloviteľného utrpenia, po asi sto exorcizmoch, po pravidelnej spovedi, každodennej modlitbe a prijímaní Eucharistie. Mládež si často neuvedomuje, že tvorcami techno hudby sú satanisti a že mnohé skupiny spievajú satanistické texty. V živote mnohých mladých ľudí, ktorí sa dali zlákať a pravidelne chodia na diskotéky, kde sa hrá satanistická hudba, sa začala duchovná hrôza ovládnutia zlými silami. Okrem satanistického, negatívneho obsahu piesní, ktorý je veľkým ohrozením duchovného života, na diskotékach sa ničí aj psychika a zdravie mladých ľudí hlukom (110 – 120 decibelov, čo je pre sluch človeka neznesiteľné), svetelnými efektmi (záblesky, oslepujúce svetlo) a alkoholom i drogami. Všetky tieto impulzy spôsobujú nezvratné zmeny v ľudskom mozgu, ničia jeho bunky, okrem toho stimulujú stúpanie hladiny adrenalínu a vyvolávajú sexuálne vzrušenie, čo vedie k rôznym formám agresivity – okrem iného aj k znásilneniam. Sväté písmo nás vystríha, že sa máme chrániť zla v akejkoľvek podobe (1 Sol 5, 22). Satanistická hudba a diskotéky toho istého druhu sú pre kresťana zrejmým zlom, a preto počúvanie takých diel a prebývanie na miestach, kde ich možno počuť, je vystavovaním sa smrteľnému nebezpečenstvu zotročenia hriechom a silami zla. Preto nikdy dobrovoľne nevstupuj na územie diabla, lebo dôsledky takých rozhodnutí budú naozaj tragické!

Profesor Morabito, ktorý sa zúčastnil na stovkách exorcizmov uskutočnených kňazmi, ktorí sa vyznačovali veľkou skúsenosťou a svätosťou, hovorí: „Existuje mysterium iniquitatis (tajomstvo neprávosti), existuje diabol, nepriateľ všetkých, a nijaká koncepcia psychoanalýzy či inej oblasti vedy to nemôže poprieť, hádam len keď vedec nemá dobrú vôľu. »Contra factum non datur argumentum« – proti faktom niet argumentov. Veda sa musí podriadiť skutočnosti: diabol existuje, je medzi nami, neustále zvádza ľudí a zotročuje tých, ktorí sa skrze hriech dobrovoľne odovzdávajú do jeho moci.“ Počas exorcizmov Kristovou mocou je diabol prinútený hmatateľne prejaviť svoju prítomnosť.

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské