Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Sydney 2008 – 23. Svetové dni mládeže Christianity - Articles - Cirkev
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Sydney 2008 – 23. Svetové dni mládeže
   

Autor: editorial staff
Milujte sa! 10/2008 → Cirkev



Austráliu od čias objavenia Portugalcami nazývali Veľká južná zem Ducha Svätého. Práve na tejto zemi, v Sydaney, boli v dňoch 15. – 20. júla ústredné oslavy Svetových dní mládeže.

Svätý Otec Benedikt XVI. počas Svetových dní mládeže v roku 2005 v Kolíne pozval mládež celého sveta na stretnutie do Sydney v roku 2008 s mottom: „Zostúpi na vás Svätý Duch, dostanete silu a budete mi svedkami“ (Sk 1, 8).

Austrália je jedna z najbohatších krajín sveta, ale napriek veľkému blahobytu sa v austrálskej spoločnosti prehlbuje duchovná prázdnota, čoraz viac ľudí je bohatých a pritom sú nešťastní. Mnohí oplývajú materiálnym bohatstvom, ale súčasne zakusujú veľkú duchovnú biedu, vnútornú prázdnotu, nedefinovateľný strach a pocit straty zmyslu života. Je to preto, že ľudia zavrhli najväčší poklad, ktorým je živá viera v Boha. Mnohí Austrálčania odvrhli praktizovanie náboženstva, pohrdli Desatorom a morálnymi zásadami; žijú tak, akoby Boha nebolo. To všetko je príčinou toho, že – podľa oficiálnych údajov –Austrália je treťou krajinou na svete v počte samovrážd mládeže. Len 49 % dospelých žije v manželstve. Neustále rastie počet rozvodov a odlúčení manželov. Okrem toho následkom demoralizácie a krízy manželstva žije dnes v krajine 22 tisíc mladých ľudí vo veku 12 – 18 rokov ako bezdomovci. Medzi mládežou rastie hrozivým tempom narkománia a kriminalita.

Príchod Svätého Otca Benedikta XVI. spolu so státisícmi mladých ľudí z celého sveta, plných radosti a nadšenia z viery, bol pre Sydney a celú Austráliu veľkým požehnaním a znamením, že len Kristus, ktorý žije a učí v Katolíckej cirkvi, je pre každého človeka jediná cesta, pravda a život. Rozmodlená mládež v spoločenstve s pápežom ukázala obyvateľom Sydney neobyčajnú moc Božieho Ducha. Títo mladí ľudia žiarili radosťou viery a čistotou srdca, ktorá pramení so zjednotenia sa s Ježišom v modlitbe, vo sviatosti zmierenia a v Eucharistii. Posolstvo Svätého Otca podopreté príkladom zídenej mládeže bolo adresované všetkým: Len v trojjedinom Bohu, ktorého nám zjavil Ježiš Kristus, a v jeho Cirkvi môžeme nájsť nezničiteľné šťastie, ktoré hľadáme. Boh je jediným prameňom lásky, ktorá premáha všetko zlo a smrť. V dare Ducha Svätého nám dáva seba samého ako lásku. Božia láska, to je Duch Svätý. Aby sme mohli tento dar denne prijímať a tešiť sa zo života a z lásky, čiže mať účasť na trojičnom živote Boha, treba sa s vierou modliť, pristupovať k sviatostiam a usporiadať si život tak, aby celé naše správanie bolo podriadené požiadavkám evanjelia.

Viac...

  10_milujtesa_4755.pdf

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské