Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
„Božia“ koruna vo vrecku
   

Autor: Svedectvo,
Milujte sa! 19/2010 → Hnutie čistých sŕdc



Všetko sa začalo, keď som mal 13, možno 14 rokov. Vtedy sa mi po prvý raz dostalo do rúk Bravo, ktoré pravidelne kupovala moja sestra.

Na začiatku to bolo nevinné listovanie v časopise, kde som čítal stránky nazvané „môj prvý...“. Týmto stránkam vďačím za tzv. informovanie a niekoľkoročnú úchylku, ktorú priložili zadarmo. Pod vplyvom Bravo vstúpila násilne do môjho života masturbácia, zlo, ktoré som si na začiatku neuvedomoval. Asi nie som najhlúpejší, pretože hriešny charakter tohto skutku som si uvedomil dosť rýchlo. Začal sa môj boj so sebou samým či s diablom! Neraz som si sľuboval, že to bolo poslednýkrát – rovnako ako závislý fajčiar. Ale nič nezaberalo, stále som padal.

Ďalšia vec boli moje morálne názory. Asi ich nemusím opisovať. Stačí, že poviem, že sa vyformovali na úrovni priemerného čitateľa Bravo. Neviem, ako sa mám poďakovať Bohu za to, že mi vtedy neposlal človeka, ktorému by som týmito názormi určite ublížil.

Čas plynul a ja som masturboval. Chodil som na spoveď a prijímal som Eucharistiu, ale hneď potom sa všetko začínalo odznova... Nastal čas, že sa mi podarilo vydržať dva týždne. Bol som veľmi spokojný, že aspoň jediný raz sa nemusím vyspovedať z tohto hriechu. Padol som aj neskôr, ale myslím si, že tie dva týždne boli predzvesťou toho, čo som dosiahol neskôr. Mal som aj dlhšie obdobia „abstinencie“, dokonca celý mesiac, naplnený ťažkým vnútorným bojom. Mesiac boja, ktorý sa skončil hanebným pádom – pamätám si dokonca aj dátum.

V tom čase sa mi dostal do rúk váš časopis. Na začiatku som mal k nemu skeptický postoj, zdal sa mi nudný a príliš vážny ohľadom niektorých problémov. Až keď som sa hlbšie zamyslel nad otázkou čistoty, pochopil som, ako veľmi zraňujem Boha tým, čo robím už 3-4 roky. Vďaka vám som sa bližšie pozrel na svoje názory!

Začal som sa modliť k Duchu Svätému, aby mi pomohol pochopiť, čo ovláda moje telo. A stalo sa to. Myslím si, že chvíľou prelomu bolo zistenie, že masturbácia je moja ZÁVISLOSŤ a že som mladý, závislý človek, ktorému niekto podal pomocnú ruku.

Zistenie, že som závislý, bolo kvapkou, ktorou pretiekol pohár. Niekoľkokrát som si prečítal Milujte sa! a zvlášť Modlitbu za čistotu k Ježišovi Kristovi. Uvedomil som si, že som závislý, a začal som masturbáciu považovať za najväčšie zlo, ktoré so sebou prináša celú škálu strašných dôsledkov: od fyziologických porúch cez narušenú psychiku až po nekonečnú nenásytnosť.

Začal som prosiť Bohu o silu v boji proti závislosti. V septembri minulého roka som posledný raz podľahol závislosti. Boh urobil, že som sa s tým cítil zle – fyzicky zle. Od septembra som už nemal pokušenia, stal sa zázrak. Boh vypočul moju modlitbu. Po dvoch mesiacoch skúšky som sľúbil Bohu, že budem čistý, a len vďaka nemu to trvá dodnes.  

Prosím o modlitbu za všetkých, ktorí bojujú a snažia dostať zo závislosti na hriechu nečistoty, a tiež za tých, ktorí sa usilujú vytrvať v čistote napriek tomu, že okolitý svet to neuľahčuje. Ďakujem Bohu, že pred dvoma rokmi som mal vo vrecku pár korún, za ktoré som si kúpil váš časopis. Vďačíme vám za veľa. Modlím sa za vás a prosím Boha, aby ste aj naďalej viedli naše duše. Prosím o modlitbu a spájam sa s vami.

Michal 



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in February 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské