Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Život dáva Boh
   

Autor: Svedectvo,
Milujte sa! 19/2010 → V kruhu rodiny



Máme päť detí. Štvrté dieťa sa narodilo s Downovým syndrómom. Keď som sa v nemocnici po pôrode dozvedela, že moja Janka je takto poznačená, veľmi ma to trápilo. Okrem toho bol jej život ohrozený. Lekári sa rozhodli, že maličkej vymenia krv. Chcela som, aby bola spasená, a preto som ju hneď v nemocnici pokrstila. Ja aj lekár sme prežili veľké prekvapenie, keď sa Janka po prijatí sviatosti krstu uzdravila a nasledujúci deň sme mohli odísť domov bez transfúzie krvi...

Doma sa môj manžel o Janku veľmi staral. Keďže je psychológ, veľmi dobre vedel, že potrebuje blízky vzťah. Pre mňa bolo na začiatku ťažšie dcérku prijať.

Janka má dnes 21 rokov. Hovorí málo, ale všetko chápe a vykonáva jednoduché príkazy. Má výtvarné nadanie a chodí na výtvarnú terapiu. Stále sa niečomu venuje. Rada tancuje, kreslí farbičkami aj farbami, tvorí obrázky nalepovaním farebných guľôčok. Je mimoriadne otvorená na ľudí, má rada malé deti, je k nim veľmi nežná. Vnáša do našej domácnosti veľa radosti. Často s nami chodí na svätú omšu a známi ju často prosia o modlitbu za svojich mladých, ktorí sa vzdialili od Boha a od Cirkvi.

Ustavične sa pohybujeme v prostredí postihnutých ľudí a naučili sme sa vážiť si ich a vnímať ich veľkú hodnotu. Boli sme veľmi smutní, keď sme sa dozvedeli, že deti s Downovým syndrómom často zabíjajú v prenatálnom období len preto, že sú postihnuté.

My však vieme, že život dáva Boh, a nie my, a preto nikto nemá právo vziať život druhému človeku.

Sme presvedčení, že postihnuté dieťa napomáha spáse svojich rodičov a blízkych. A aj ono bude spasené, lebo je to Boží zámer. Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomáhajú pri Jankinej výchove. Vďaka Bohu za strediská, v ktorých pracujú plne kvalifikovaní pracovníci, ktorí sa zo srdca venujú postihnutým ľuďom a ich rodinám.

Barbara a Bernard 



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in February 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské