Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
„Modli sa korunku...“
   

Autor: Svedectvo,
Milujte sa! 20/2010 → Božie milosrdenstvo


„Píš a hovor o mojom milosrdenstve...“ To je presne to, čo vám chcem na základe vašej výzvy opísať.

Sú to práve dva roky, ako zomrel môj brat. A práve v súvislosti s ním chcem podať svedectvo o Božom milosrdenstve. Brat bol alkoholik. Neviem, čo ho k takému spôsobu života viedlo, to vie iba Boh. Bol vdovec už asi desať rokov, býval s dospelou vydatou dcérou (psychologičkou) v dome, ktorý postavil vlastnými rukami. Jeho dcéra sa usilovala všemožnými spôsobmi zmeniť spôsob jeho života, napomínala ho, posielala ho na protialkoholické liečenie, ale, bohužiaľ, náprava nenastala.

Aj jeho zdravotný stav sa zhoršoval. Bolo s ním tak zle, že musel ísť do nemocnice. Ale ja som o tom ani nevedela. Práve keď bol v nemocnici, som sa v jednu noc zobudila, nemohla som vôbec spať. Bolo asi len 23:30 hod. Akoby ma niekto zobudil, mala som pocit, akoby už bolo ráno. Bola som z toho nervózna a pomyslela som si: „To sa budem takto prehadzovať do rána?“ Ale akoby ma niečo nútilo a vravelo mi: „Vezmi ruženec a modli sa korunku k Božiemu milosrdenstvu.“  Tak som si naozaj aj sadla na posteľ a asi do pol druhej som sa modlila dookola korunku k Božiemu milosrdenstvu. Nevedela som, aký to ma zmysel, ale obetovala som to na Božie úmysly. Až potom som pocítila pokoj, úľavu, ľahla som si a do rána som aj zaspala.

V ten istý deň dopoludnia mi zatelefonovala sestra, že brat v noci zomrel. Vtedy som pochopila zmysel môjho „nedobrovoľného nočného bdenia“. Zrejme vtedy sa odohrával boj o jeho dušu...  Jeho dcéra mi na pohrebe povedala, že v bratovom kabáte vo vrecku našli obrázok Božieho milosrdenstva, ktorý som mu darovala pred pár rokmi. Možno nemal síl na zmenu svojho života, ale určite dúfal v Božie milosrdenstvo, keď tento obrázok nosil pri sebe, mal ho aj v nemocnici.

A ja som touto udalosťou nadobudla istotu, že Boh je k nám aj napriek našej slabosti milosrdný, keď ho o to prosíme. Preto vám zasielam toto svedectvo a zároveň chcem vysloviť veľké poďakovanie za všetky dosiahnuté milosti.

Vyprosujem vám pre vašu prácu veľa síl, milostí a Božieho požehnania.

Vaša čitateľka Anna



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in February 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské