Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Láska môjho žvota
   

Autor: Svedectvo,
Milujte sa! 21/2011 → V kruhu rodiny

S manželom sme žili oddelene. Bývala som s dvoma dcérkami v novom byte. Nebolo pre mňa ľahké sama vychovávať deti. Odkedy som žila sama, častejšie som sa modlila. Dcérkam som kúpila Bibliu pre deti, z ktorej som im pred spaním čítala. Bolo to šťastné obdobie, pretože Ježiš bol v našej domácnosti vo svojej podobizni (obraze, ktorý moja dcéra dostala na prvé výročie prvého svätého prijímania). Ja som ho ešte nepoznala a neuvedomovala som si, že sa stará o náš život. Moja viera bola veľmi slabá, na nedeľnú svätú omšu som chodila len z povinnosti.

Niekoľko rokov som sa snažila usporiadať si život a nájsť si partnera. Cítila som sa veľmi osamelá a potrebovala som finančné prostriedky na výchovu detí. Môj manžel sa o nás vôbec nezaujímal... Bola som vtedy ešte mladá a páčila som sa mužom. Veľmi som túžila po láske.

Onedlho som našla muža, ktorý bol ku mne dobrý a prijal moje deti. A keď som sa už nazdávala, že s ním spojím svoj život, moja dospievajúca dcéra sa dostala do zlej spoločnosti, začala brať drogy a nechala školu... Bol to pre mňa šok. Pochopila som, že je to aj moja vina. Uvedomila som si, že v honbe za svojím šťastím som zanedbala deti. Mala som v srdci strašnú prázdnotu a nedokázala som opravdivo milovať.

Padla som pred Ježišom na kolená a s plačom som ho prosila, aby so mnou niečo urobil, aby naplnil moju prázdnotu. Modlitba ma upokojila a myslím si, že Pán ma vypočul. Rozhodla som sa vstúpiť do spoločenstva neokatechumenátu. Počula som tam výzvu ísť za Ježišom. Veľmi ťažko sa mi opúšťal môj „usporiadaný život“. Začala som s Bohom bojovať. Nechcela som sa zriecť priateľa, ktorého – ako sa mi zdalo – som milovala. Rozhodnutie rozísť sa s ním som urobila pred prijatím krstu v Duchu Svätom. Rozhodla som sa odovzdať svoj život Ježišovi na sto percent a prijať ho ako svojho Pána a Spasiteľa. Od tej chvíle sa začal rozvíjať náš blízky vzťah. Ježiša som spoznávala na stránkach Svätého písma a on mi každý deň dokazoval, že ma miluje a že sa stará o mňa aj o moje deti.

Moja staršia dcéra sa vydala a má dve milé deti, mladšia ešte študuje. A ja som spoznala skutočné šťastie až vtedy, keď som stretla Ježiša – lásku môjho života.

Každý deň sa zúčastňujem na svätej omši a každý večer si sadám k Ježišovým nohám a pozerám sa na jeho krásnu tvár. Viem, že len on ma miluje bezpodmienečnou láskou. Prežívam skúšky viery a veľké pokušenia, ale Ježiš ma pevne drží za ruku a posilňuje ma, aby som vytrvala v čistote pri ňom. Je to veľká milosť, za ktorú mu ďakujem. Verím, že Ježiš ma učí milovať ľudí a nachádzať ho v nich. Chcem iným pomáhať, aby našli Ježiša – je to môj životný cieľ. Som si istá, že on chce, aby ho všetci poznali a milovali, pretože chce každého spasiť.

Kristína



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in February 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské