Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Potrzeba adorujúcich duší
   

Autor: Katarzyna Czarnecka,
Milujte sa! 23/2011 → Posolstvo

Prinášame ďalšiu časť posolstiev Pána Ježiša, ktoré odovzdal za čias komunizmu rumunskej rehoľnej sestre z Diela eucharistickej adorácie. Celé posolstvo vydalo naše vydavateľstvo Agape v knihe Eucharistické dialógy (Dialogi eucharistyczne).

Ježiš v Eucharistii:

Som uzmierujúca Láska. Som veľkňaz, ktorý pri svätej omši a vo svätostánku pokračuje a obnovuje zmiernu obetu kríža za všetky ľudské previnenia, ktoré urážajú večný majestát Otca a Najsvätejšiu Trojicu: hľa, Baránok Boží, ktorý sníma hriechy sveta.

V Eucharistii existuje podstatný vzťah medzi eucharistickou obetou a sviatosťou Eucharistie, medzi obetou lásky, ktorá vynahradzuje, a sviatosťou Lásky, ktorá sa po obetovaní seba [Otcovi] dáva ľuďom.

Pravá láska nedokáže zniesť, keď je milovaná osoba potupovaná, a za každú cenu, aj za cenu života, to chce napraviť.

To je to, čo som urobil na kríži a teraz sa to deje v Eucharistii: až do konca vekov budem prinášať obetu lásky a uzmierenia, skrze ňu dávať Otcovi dôkaz najväčšej lásky: „Otče, obetujem samého seba... aby svet videl, že milujem Otca...“

Obeta a najvyššia uzmierenie, ktorými som sám, ukazujú svetu aj milosrdnú lásku Boha voči ľuďom.

Otec ma prosil, aby som z lásky k nemu a k ľuďom prijal vtelenie a priniesol spásonosnú obetu, a aby tak ľudstvo zjednotené so mnou, svojou Hlavou, ako jedno mystické Telo mohlo po všetky dni čerpať z mojej nekonečnej zmiernej obety a prinášať ju mojej večnej spravodlivosti a láske.

Na kríži a bez prerušenia v Eucharistii prinášam samého seba a celé svoje mystické Telo v obete Otcovi, prosiac: „Otče, odpusť im...“ Som najväčšou obetou, som Hlavou mystického Tela. Ale kde sú jeho údy, ktoré sa spolu so mnou obetujú ako zmierne obety zjednotené so mnou, s Matkou Milosrdenstva, s mojou neustále prenasledovanou Cirkvou?

Túžim po nespočetnom množstve zmiernych obiet v Diele adorácie.

Osobitne dnes, keď ľudstvo spadlo do najhlbšej priepasti hriechu a utrpenia v dejinách, sú veľmi potrebné obetavé duše, ktoré by adorovali a uzmierovali, ktoré by sa vo svojom utrpení spájali so mnou a s Pannou Máriou, spoluvykupiteľkou, so všeobecnou Cirkvou, predovšetkým s tou jej časťou, ktorá je Cirkvou krvácajúcou.

Vznešené povolanie! Pochop ho a prijmi – ty si moja obeta, obeta mojej Eucharistie skrze adoráciu.

Odovzdaj sa mi ako obeta lásky v tom istom duchu, v ktorom som sa aj ja obetoval a stále obetujem Otcovi na kríži, na oltári a vo svätostánku. Iba láska má silu uzmierovať prostredníctvom obety: „Budeš milovať Pána, svojho Boha. Budeš milovať svojho blížneho...“

Obetuj mi seba počas liturgickej obety a v jej pokračovaní vo svätostánku. Zjednoť sa so mnou predovšetkým v obete môjho tela a krvi. To zjednotenie sa završuje, keď prijímaš Eucharistie. Vtedy ťa prijímam ako zmiernu obetu a dávam ti silu uzmierovať, ktorú mám ako najväčšia Obeta.

Neustále ma obetuj Otcovi, Najsvätejšej Trojici, ako najvyššiu Obetu spolu s Matkou Baránka a Pastiera – Pastiera, ktorý dáva život za svoje ovce, s Cirkvou a ľudstvom, a osobitne spolu s Dielom adorácie.

Staň sa zmiernou obetou hodnou môjho vyvolenia a dôvery.

Adorujúca duša:

Ježišu, obeta najväčšieho uzmierenia za hriechy moje a celého sveta! Dávam sa ti ako adorujúca a zmierna obeta. Viem, že sama osebe som ničím, ale ty si ma stvoril ako najúbohejší článok svojho mystického Tela, aby si ma zjednotil s tebou, s Matkou a s Cirkvou v tom istom zmierení.

Dávam ťa Otcovi ako najvyššiu náhradu, pričom v tejto obete zjednocujem utrpenia Nepoškvrneného Srdca, Cirkvi, Diela adorácie, utrpenia svoje i ľudstva. Chcem byť dôstojnou obetou, ktorá žije výlučne v adorovaní teba.

Moja duša ti prednáša úkon zmierenia spievajúc:

„Ježišu, pribitý na kríž

a krvácajúci dnes na oltári,

láska k Otcovi ťa premenila

na zmiernu obetu.

Hriech sveta je nesmierny,

kto bude zaň uzmierením?

Ty, Baránok, získavaš pre nás

odpustenie v prameni milosrdenstva.

Zjednocujem sa s tebou v uzmierovaní, keď sa obetuješ Otcovi

spolu s Matkou za ľudstvo

a chcem trpieť tak,

ako ma o to prosíš!

V tvojej trpiacej Cirkvi,

chcem sa s tebou obetovať.

Nech skrze tvoju božskú Krv

nastane deň oslobodenia ...“

Sprac. Katarzyna Czarnecka 



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in February 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské