Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи можна уділяти вмираючому Таїнство Оливопомазання всупереч його волі?.
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи можна уділяти вмираючому Таїнство Оливопомазання всупереч його волі?
   

Чи можна уділяти вмираючому Таїнство Оливопомазання всупереч його волі?ПИТАННЯ: Чи можна уділяти вмираючому Таїнство Оливопомазання всупереч його волі - заради порятунку його душі? Чи буде це актом милосердя?

ВІДПОВІДЬ: Якщо людина не бажає приймати Таїнство або, приймаючи його, не має ніякого каяття у своїх гріхах, то отримане Таїнство не веде до спасіння і не приносить ніяких плодів.

Безумовно, Таїнство дієво ex opere operato - виходячи з досконалої дії, тобто в силу самого здійснення цього Таїнства, оскільки його здійснює Сам Христос. Однак при відсутності об'єктивних умов для здійснення Таїнства воно безплідним, і його священний характер зведений нанівець.

Цими об'єктивними умовами є намір служителя (він завжди беззаперечно потрібний для реальності самих Таїнств) і, безперечно, необхідна воля самого приймаючого Таїнство. Тому сам обряд, без цих умов, не приносить спасенних плодів.

У Таїнстві Ісус дає спасенну благодать через дії і наміри служителя, з'єднуючись з віруючим через його волю і доброзичливість до прийняття Таїнства.

Але коли двері віруючого залишаються закритими, скільки б не стукав Господь, Він не зможе увійти зі Своєю благодаттю.

Тому звершення Таїнства Оливопомазання над людиною, що відмовилася від нього, не буде проявом любові й не відкриє їй двері до порятунку. Таїнство не діє магічним чином, але це завжди зустріч між Христом і людиною, і двері людини повинні бути відкриті для Христа.

В цьому випадку ординарний (звичайний) шлях здобуття благодаті, яким є Таїнства, неможливий, і близьким вмираючого залишається сподіватися на «надзвичайні», невідомі нам шляхи, якими Господь може привести до спасіння.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у грудні 2016 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!