Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Навіщо молитися за померлих, якщо їм це вже не потрібно?.
Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам                Безперестанку моліться                Бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам                Ми познали й увірували в ту любов, що Бог її має до нас. Бог є любов, і хто пробуває в любові, пробуває той в Бозі, і в нім Бог пробуває!                Через великі утиски треба нам входити у Боже Царство                Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне!                Поправді кажу вам, що багатому трудно ввійти в Царство Небесне                Верблюдові легше пройти через голчине вушко, ніж багатому в Боже Царство ввійти!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Навіщо молитися за померлих, якщо їм це вже не потрібно?
   

ПИТАННЯ: Який сенс здійснювати заупокійні Літургії через багато років після смерті, адже покійні, можливо, в них більше не мають потреби?

ВІДПОВІДЬ: Так само, як немає меж любові до своїх близьких, немає меж і пам'яті про них, в тому числі і молитовної. Наша віра допомагає здолати бар'єр смерті, що відокремлює від тих, кого ми любимо, і перебувати з ними в повному спілкуванні.

Вчиненням заупокійних Служб ми даруємо їм найвище благо: жертву Ісуса Христа.

Ніколи не можна стверджувати, що покійні більше не мають потреби в наших молитвах. Крім того, ми мислимо в звичних категоріях часу, в той час як - за словами святого апостола Петра - «у Господа один день, як тисяча років, і тисяча років, як один день» (2 Петро 3,8).

Якщо ж дійсно хтось із покійних не потребує заупокійних Літургій, оскільки насолоджується вічним блаженством і спогляданням Бога в раю, ці Служби все одно не марні - адже безкровна жертва Христова відбувається і за інших, і в першу чергу це благо для нас самих. У Катехизмі Католицької Церкви стверджується також, що «наша молитва за них (тобто за покійних) може не тільки їм допомогти, але і зробити успішним їх заступництво за нас» (ККЦ 958).



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у травні 2017 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!