Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи ми цікавимо тих, хто знаходиться в раю?.
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи ми цікавимо тих, хто знаходиться в раю?
   

Чи ми цікавимо тих, хто знаходиться в раю?ПИТАННЯ: Чи ми цікавимо тих, хто знаходиться в раю, чи вони такі щасливі, що їм не до нас?

ВІДПОВІДЬ: Безумовно, святі не відчувають ні в чому нестачі, а споглядання Бога робить їх повністю щасливими. Але саме тому, що вони бачать Бога і перебувають з Ним, вони знають нас досконало. Оскільки вони досконало уподібнилися Богу, вони бачать нас очима Бога і люблять нас Його серцем.

Наведемо слова святої Терези від Дитятка Ісуса, Учителя Церкви. Вона написала їх незадовго до смерті, усвідомлюючи, що у неї залишилося зовсім небагато часу. Звертаючись до майбутнього місіонера і свого духовного отця клірика Бельєра, свята Тереза з Лізьє запевняє його, що духовний зв'язок між ними, благословенний Богом для спасіння душ, триватиме і на небесах після її смерті.

Ось що пише свята Тереза: «Ви пообіцяли молитися за мене все своє життя. Безумовно, воно буде довше мого, і Ви не зможете, як я, співати: «Ось моя надія, а моє вигнання буде коротким!», - але Ви не зможете також і забути про свою обіцянку. Якщо Господь скоро забере мене, я прошу Вас, продовжуйте молитися тією ж самою молитвою, тому що на Небесах я буду прагнути того ж самого, що прагнула на землі: любити Ісуса і робити так, щоб Його любили. Ви, напевно, вважаєте мене дуже дивною, преподобний отче: можливо, ви шкодуєте, що вашій сестрі ніби не терпиться піти і насолоджуватися вічним упокоєнням, і їй все одно, що ви залишитеся тут працювати на самоті ... Але будьте спокійні: єдине, чого я хочу, - це виконувати волю благого Бога, і зізнаюся: якби на Небі я не могла більше трудитися на славу Його, то я воліла б вигнання батьківщині. Мені не дано знати майбутнього; але якщо Ісус здійснить мої передчуття, я обіцяю Вам, що і на Небі я залишуся Вашої сестричкою. Наша єдність аж ніяк не буде розірвана, але стане ще глибшою. І тоді не буде більше ні клавзури, ні ґрат, а душа моя зможе літати разом з Вами на далекі місії. Наша роль не зміниться: Вам дістанеться апостольська зброя, а мені - молитва і любов».

17 липня, всього за два місяці до смерті, в своєму щоденнику свята Тереза з Лізьє писала: «Відчуваю, що скоро зійду в спокій ... Але особливо сильно я відчуваю, що скоро почнеться моя місія, яка полягає в тому, щоб запропонувати людям мій малий шлях і щоб Господа Бога любили так, як Його люблю я. Якщо Господь Бог виконає мої бажання, то до кінця віку своє Небо я проведу на землі. Так, своє Небо я хочу провести, роблячи добро на землі. Я не зможу заздалегідь насолоджуватися і відпочивати до тих пір, поки будуть люди, які потребують порятунку ... Але коли Ангел прорече: «Часу вже немає!», - ось тоді я відпочину, тоді я зможу насолодитися, бо число обраних сповниться і всі увійдуть в радість і спокій. Моє серце тріпоче від цієї думки...».

Точно так само відбувається і з душами наших близьких, які перебувають у вічному блаженстві на Небесах. Перебуваючи в досконалій любові, наші близькі допомагають своїм заступництвом. Оскільки вони слідують всюди за Агнцем, вони завжди з Господом, а значить, завжди сповнені любові до нас. Як говорив святий Григорій Великий, «святі душі, в глибині споглядаючи думки Бога, бачать все, що відбувається на землі».



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у травні 2017 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!