Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чому дані НАСА не підтверджують дату смерті Ісуса Христа?.
Кажу ж вам, Своїм друзям: Не бійтеся тих, хто тіло вбиває, а потім більш нічого не може вчинити!                Але вкажу вам, кого треба боятися: Бійтесь того, хто має владу, убивши, укинути в геєнну. Так, кажу вам: Того бійтеся!                Чи ж не п'ять горобців продають за два гроші? Та проте перед Богом із них ні один не забутий.                Але навіть волосся вам на голові пораховане все. Не бійтесь: вартніші ви за багатьох горобців!                Кажу ж вам: Кожного, хто перед людьми Мене визнає, того визнає й Син Людський перед Анголами Божими.                Хто ж Мене відцурається перед людьми, того відцураються перед Анголами Божими.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чому дані НАСА не підтверджують дату смерті Ісуса Христа?
   

Чому дані НАСА не підтверджують дату смерті Ісуса Христа?ПИТАННЯ: З Євангелія незрозуміло, коли точно наступила смерть Ісуса Христа. Але євангелист Матей стверджує, що «від шостої години темрява настала по всім краю аж до дев'ятої години» (27,45), тобто відбулося сонячне затемнення. На сайті НАСА стверджується, що в Єрусалимі сонячне затемнення між 26 і 36 роками нашої ери спостерігалося тільки один раз – 24 листопада 29 року. Виходить, що Ісус помер не навесні?

ВІДПОВІДЬ: Євангеліє нічого не говорить про точну дату смерті Господа. Відомо, що це була п'ятниця, напередодні єврейської Пасхи, яку того року відзначали в суботу.

Смерть настала о «дев'ятій годині», що відповідає нашій третій годині пополудні.

З приводу «темряви по всій землі»: Святе Письмо не говорить про сонячне затемнення. Воно свідчить, що з полудня до третьої години темрява стала «по всім краю». А євангелист Лука говорить, що «затьмарилось сонце».

З 12 до 15 години запанувала темрява, яка не могла бути результатом сонячного затемнення, адже тоді був повний місяць, тоді як затемнення може відбутися тільки під час молодика. Темрява, про яку пишуть євангелисти, може пояснюватися тільки надприродним Божественним втручанням.

Ймовірно, йдеться про феномен, аналогічний зірці, яка вела волхвів зі Сходу. Не так просто визначити природу цієї зірки: чи насправді це існуюче небесне світило або ж воно було створено спеціально заради цього випадку, як вогненний стовп, який вивів євреїв у пустелю. Йоганн Кеплер припускав, що це було поєднання Сатурна, Юпітера і Марса, яке супроводжувалося появою комети.

Цілком можливо, що Вифлеємська зірка була дуже близька до Землі, оскільки в Біблії сказано, що вона зупинилася над місцем, де було Дитятко.

Упродовж століть вчені шукали астрономічні підтвердження подій, описаних в Євангелії. Але оскільки ми маємо справу з вірою, з духовною реальністю, не можна виключати, що Бог створив зірку, яка підпорядковувалася безпосередньо Йому, вказуючи волхвам на місце, де перебував Ісус. Про це, зокрема, писав святий Тома Аквінський.

Те ж можна сказати і про затьмарене сонце в момент смерті Ісуса Христа.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у березені 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!