Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи можна ходити на Літургію не в неділю, а в понеділок?.
Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу.                А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм.                Коли праве око твоє спокушає тебе, його вибери, і кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                І як правиця твоя спокушає тебе, відітни її й кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                Також сказано: Хто дружину свою відпускає, нехай дасть їй листа розводового.                А Я вам кажу, що кожен, хто пускає дружину свою, крім провини розпусти, той доводить її до перелюбу. І хто з відпущеною побереться, той чинить перелюб.                Ще ви чули, що було стародавнім наказане: Не клянись неправдиво, але виконуй клятви свої перед Господом.                А Я вам кажу не клястися зовсім: ані небом, бо воно престол Божий;                ні землею, бо підніжок для ніг Його це; ані Єрусалимом, бо він місто Царя Великого;                не клянись головою своєю, бо навіть однієї волосинки ти не можеш учинити білою чи чорною.                Ваше ж слово хай буде: так-так, ні-ні. А що більше над це, то те від лукавого.                Ви чули, що сказано: Око за око, і зуб за зуба.                А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу.                А хто хоче тебе позивати й забрати сорочку твою, віддай і плаща йому.                А хто силувати тебе буде відбути подорожнє на милю одну, іди з ним навіть дві.                Хто просить у тебе то дай, а хто хоче позичити в тебе не відвертайсь від нього.                Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього, і ненавидь свого ворога.                А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує,               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи можна ходити на Літургію не в неділю, а в понеділок?
   

Чи можна ходити на Літургію не в неділю, а в понеділок?ПИТАННЯ: Чи можна приходити на Службу Божу не в неділю, а в понеділок? Справа в тому, що і в суботу, і в неділю мені доводиться працювати цілий день.

ВІДПОВІДЬ: Неділя для християн - це день, який відрізняється від всіх інших днів тижня. У цей день ми звершуємо пам'ять Воскресіння Господа Ісуса Христа. «Звершувати пам'ять» - живу пам'ять, яка набагато більша, ніж просто спогад, - означає, що в цей день відбувається те ж саме, що сталося в той самий день Воскресіння. У той день Ісус зустрів Магдалину, благовісницю серед апостолів; Він зустрів благочестивих жінок, подарувавши їм мир і радість; Він зустрів учнів з Емауса, вселив у них мужність, пояснив їм Писання, передав їм те, що змусило палати їхні серця; нарешті, Він зустрів апостолів в Єрусалимській світлиці, подарувавши їм Свого Духа.

Участь в Євхаристії - це основний момент, центр усього тижня віруючого. Але свято і недільний день не зводиться тільки до участі у Літургії. Весь цей день повинен бути вираженням радості, солідарності, братерської любові.

Неділя - це день, коли Церква робиться видимою, коли вона збирається і виявляє світу свою єдність. Перші християни збиралися саме в неділю, про що свідчать новозавітні тексти. Причому це були не збори час від часу, а неухильний звичай, що став традицією. Але повернемося до автора нашого питання, - якому доводиться працювати і в суботу, і в неділю. Коли відвідування Літургії неможливе з поважних причин ні в суботу ввечері, ні в неділю, необхідно розповісти про цю проблему настоятелю своєї парафії. Настоятель може звільнити парафіянина від участі в недільній Літургії. «Недільна Євхаристія, - читаємо в Катехизмі Католицької Церкви (2181) - це основа усього християнського життя у вірі. Тому вірні зобов'язані брати участь в Євхаристії у дні приписаних свят, якщо вони не звільнені від цього обов'язку з поважної причини (наприклад, хвороба чи догляд за немовлям) або якщо їх священник зняв з них зобов'язання. Ті, хто свідомо не виконує цього зобов'язання, чинять тяжкий гріх».

Відвідування Літургії по понеділках, - звичайно, добра справа, але це не замінює виконання заповіді шанувати День Господній.

Церква усвідомлює, що існують такі види трудової діяльності, які необхідні для загального блага. Тому в Катехизмі сказано: «У неділю та інші дні приписаних свят вірні повинні утримуватися від праці або діяльності, яка перешкоджає належному вшануванню Бога, радості, притаманній Дню Господньому, виконанню справ милосердя та необхідного відпочинку тіла і духу. Сімейні обов'язки або справи, що приносять велику суспільну користь, є законною підставою для недотримання приписів про недільний відпочинок. Вірні, - читаємо в Катехизмі, - повинні стежити за тим, щоб ці законні причини не приводили до звичок, шкідливих для релігії, сімейного життя і здоров'я».



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у березені 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!