Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи є гріхом ходити на дискотеку?.
Кажу ж вам, Своїм друзям: Не бійтеся тих, хто тіло вбиває, а потім більш нічого не може вчинити!                Але вкажу вам, кого треба боятися: Бійтесь того, хто має владу, убивши, укинути в геєнну. Так, кажу вам: Того бійтеся!                Чи ж не п'ять горобців продають за два гроші? Та проте перед Богом із них ні один не забутий.                Але навіть волосся вам на голові пораховане все. Не бійтесь: вартніші ви за багатьох горобців!                Кажу ж вам: Кожного, хто перед людьми Мене визнає, того визнає й Син Людський перед Анголами Божими.                Хто ж Мене відцурається перед людьми, того відцураються перед Анголами Божими.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи є гріхом ходити на дискотеку?
   

ПИТАННЯ: Чи є гріхом ходити на дискотеку? І якщо так, то який це гріх - смертний чи повсякденний?

ВІДПОВІДЬ: Дійсно непросте питання. Навряд чи дискотека, на яку ви ходите в суботу ввечері, - це ідеальна підготовка до участі у Службі Божій в День Господній.

Спостереження підказують нам, що наслідки дискотеки можуть бути досить обтяжливими: як мінімум неділя, проведена в ліжку в напівпритомному стані. Але ж неділя має бути найпрекраснішим, найсвятішим днем тижня.

Звичайно, потрібно розрізняти: адже є різні види дискотек. Також багато залежить від того, з ким ми туди ходимо, скільки часу проводимо і як проводимо. Неможливо винести однозначне судження про шкоду дискотеки.

На деяких вечірках, наприклад, циркулюють наркотики, не кажучи вже про алкоголь. Вживання наркотиків і пияцтво (тим більше, коли воно становить небезпеку для себе і для інших, якщо ми за кермом автомобіля), - це, безсумнівно, смертний гріх.

Самі танці - в усякому разі, в тому вигляді, в якому вони постають на дискотеці, - теж навряд чи сприяють наближенню до Бога. Враховуючи все сказане, можна зробити висновок, що відвідування дискотеки може стати як мінімум приводом до гріха.

Додамо до цього ще одне спостереження: скільки разів підлітки змушують переживати батьків, повертаючись додому пізно вночі? Це теж не можна назвати чеснотою, а крім того, це може бути і тяжким гріхом.

Коли ми прагнемо жити по-християнськи, бажання порожнього проведення часу проходить само собою. Наше християнське життя не може бути обмежене дотриманням обрядів чи приписів. Недостатньо того, що в неділю ми ходимо до церкви. Ми «вкусили дару небесного і стали причасниками Духа Святого», як писав святий апостол Павло.

За матеріалами: Радіо Ватикан

За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!