Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Що ми маємо на увазі, коли просимо
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Що ми маємо на увазі, коли просимо "Нехай святиться ім’я Твоє" і дякуємо Богові за Його славу?
   

Що ми маємо на увазі, коли просимо ПИТАННЯ: Що ми маємо на увазі, коли говоримо «нехай святиться ім'я Твоє» або «в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа»? Що означають слова «дякуємо Тобі, бо велика слава Твоя», виголошені під час Меси? Як це - дякувати за славу?

ВІДПОВІДЬ: «В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа»: коли ми вимовляємо ці слова і здійснюємо хресне знамення, ми ставимо себе перед Богом - Отцем, Сином і Святим Духом - і висловлюємо бажання діяти силою і владою, що виходять від Бога. Ім'я рівноцінно особистості. Коли ми говоримо «хай святиться ім'я Твоє», ми просимо про те, щоб Бог був прославлений усіма, прийнятий усіма, про те, щоб усі були готові слідувати по Його святому шляху, слідувати Його слову і заповідям. «Це прохання, яке містить в собі всі прохання, - стверджується в Катехизмі Католицької Церкви, - виповнюється молитвою Христа, як і наступні шість прохань. Молитва «Отче наш» - це наша молитва, якщо вона твориться «В ім'я» Ісуса. Ісус просить у Своїй Первосвященицькій молитві: «Отче Святий! збережи їх в ім'я Твоє, тих, яких Ти Мені дав».

«Дякуємо тобі, бо велика слава Твоя»: Божа слава в Святому Письмі означає, по-перше, саме життя Бога і Його великі діяння. Наприклад, Мойсей просив у Бога показати йому Свою «славу». Почасти Бог її показав, наскільки це могло бути зрозуміло людині, навіть якщо вона укріплена надприродним світлом віри і дарами Святого Духа. Тому в Писанні говориться, що Мойсей побачив Бога «зі спини», згідно з Книгою Виходу.

Якщо навіть творіння Божі володіють мудрістю, красою і добротою, то наскільки нескінченно великими мають бути вони у Бога. «Які любі всі справи Його, хоча ми можемо бачити їх тільки як іскри!» - читаємо в Книзі Ісуса, сина Сираха. Це - синонім того ж славослів'я. Слава Божа означає те, що проявляється в Його творіннях і насамперед - в дивовижному викупительному діянні на користь людей.

Блаженний Августин писав: «Запитай у краси землі, моря, у розрідженого і всюди розповсюдженого повітря; запитай у краси неба ... запитай у всіх цих речей. Всі вони дадуть відповідь: дивись на нас, які ми прекрасні. Їх краса - це немов гімн славослів'я».

Божа слава включає в себе всі діяння Бога в Старому Завіті, всі діяння Ісуса Христа, увічнені в Таїнствах, в житті Церкви, святих, в кожній людині.

Таким чином, ця слава дійсно велика, і саме за цю славу ми віддаємо подяку Богові, висловлюючи нашу любов до діянь Бога.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у листопаді 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!