Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. У чому полягає сенс благословення?.
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
У чому полягає сенс благословення?
   

У чому полягає сенс благословення?ПИТАННЯ: Хотілося б дізнатися, в чому полягає сенс благословення і які його наслідки.

ВІДПОВІДЬ: Благословення - це акт богопочитання, за допомогою якого ми закликаємо Бога, щоб Він передав нам Свої дари.

Благословити значить «говорити благо, говорити добре про Бога»: визнаючи Його чудеса і чудеса, явлені Ним у святих, особливо в Діві Марії, ми просимо Його про милосердя.

У Старому Завіті велике значення надавалося благословенню патріархів, наших батьків по вірі. У Книзі Буття розповідається про прокляття і благословення Ноя: «Проклятий нехай буде Ханаан! Останнім рабом нехай він буде своїм братам!» Ще й додав: «Благословен Господь, Бог Сима! Нехай Ханаан буде рабом його!» (Буття 9,25).

Благословення і прокляття вважалися дієвими словами: звернені до родоначальників, вони звершувалися в їхніх нащадках.

Згадаймо про благословення, яке Авраам отримав від Мелхіседека: «Хай благословен буде Аврам Богом Всевишнім, що сотворив небо й землю. Благословен хай буде Бог Всевишній, що видав ворогів твоїх тобі в руки!" І дав йому (Аврам) десяту частину з усього. » (Буття 14,19). Авраам вже отримав від Бога обітницю стати батьком численного потомства, і після благословення Мелхіседека ця обітниця виповнюється. Отже, благословення - це дієве і непорушне слово: навіть коли його вимовляє людина, благословення виходить від Бога.

Про непохитність благословення у Старому Завіті свідчить епізод, в якому Ісав просить Ісаака відкликати благословення, дане Якову: «Ужахнувся Ісаак жахом великим та й питає: "А хто ж той, що піймав дичину, приніс мені, й я з'їв спокійно все, заки ти прийшов, і я поблагословив його, так він благословенний і буде?" Коли Ісав почув слова свого батька, скрикнув він великим і жалісним голосом та сказав до батька свого: "Благослови мене, мене також, мій тату!" А той мовив: "Прийшов твій брат підступно й узяв твоє благословення."». (Буття 27,33-36) У Старому Завіті вимовлене один раз благословення не можна скасувати.

За словами святого Григорія Великого, благословення Бога патріархам полягає в Його дарах і їх примноженні.

Святий Тома Аквінський писав про благословення, яке можна дати, просячи про які-небудь ласки. Благословення, за допомогою якого передаються дари, виходить від Бога, і благо досягає Його створінь. Але благословення виходить також від служителів Бога, коли вони закликають на Народ Божий ім'я Господнє: «Так закликатимуть ім'я моє на синів Ізраїля, і я благословлятиму їх.», - каже Господь до Мойсея (Числа 6,27). Іноді благословення, які виходять від служителів Божих, надають священний характер тому, на кого або на що вони спрямовані: тобто наділяють людину або предмет вже не світським, а Божественним призначенням: наприклад, благословення предметів.

Благословення, яке взиває до якого-небудь блага чи бажає для будь-кого ласки, можуть вимовляти всі, в тому числі і миряни. У цьому випадку благословення є жестом любові до ближнього.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у березені 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!