Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Коли у Ватикані відкриють ворота, пройшовши через які можна отримати «відпущення гріхів»?.
Хай не буде тобі інших богів передо Мною!                Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.                Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.                Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.                Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!                Не вбивай!                Не чини перелюбу!                Не кради!                Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!                Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Коли у Ватикані відкриють ворота, пройшовши через які можна отримати «відпущення гріхів»?
   

Коли у Ватикані відкриють ворота, пройшовши через які можна отримати «відпущення гріхів»?ПИТАННЯ: Коли наступного разу відкриють ворота у Ватикані, пройшовши через які можна отримати «відпущення гріхів»?

ВІДПОВІДЬ: Ворота, через які можна отримати «відпущення гріхів», розташовані не у Ватикані, - тобто, звичайно, і у Ватикані теж, - але їх насправді набагато більше, всюди. Ці ворота - Таїнство Примирення, в якому особа, котра тяжко згрішила, отримує прощення і примиряється з Богом і з Його Церквою за посередництвом священника.

Про те, які існують шляхи для відпущення повсякденних гріхів, ми якраз говорили в одному з нещодавніх випусків нашої рубрики .

Що стосується Святих воріт, які відкриваються під час Ювілейного року, то проходження через них зовсім не призведе до відпущення гріхів, в яких слід каятися на Сповіді. На жаль, некомпетентні й неуважні ЗМІ, повідомляючи про майбутній Ювілеї Милосердя, часто використовують термін «відпущення гріхів», не розуміючи, про що йдеться, і вводять в оману людей, які не дуже знайомі з учительством Церкви. Дехто думає, що достатньо пройти через Святі врата, щоб отримати відпущення гріхів. Але для відпущення гріхів необхідно приступити до Сповіді, а проходження через Святі врата дарує індульгенцію, тобто прощення тимчасової кари за вже висповідані гріхи (ця кара полягає в очищенні душі як впродовж земного життя, так і після смерті - в чистилищі). У буллі проголошення Ювілею Милосердя Папа Франциск пише про це так: «У той час як ми сприймаємо силу благодаті, що перемінює нас, ми відчуваємо також силу гріха, який ставить нас в певні умови. Незважаючи на прощення, в нашому житті ми носимо протиріччя, наслідки наших гріхів. У Таїнстві Примирення Бог прощає гріхи, і вони справді стираються. Але все ж негативний слід від нашої поведінки і від наших думок залишається. Однак милосердя Бога сильніше і по відношенню до них. Воно стає поблажливістю (індульгенцією) Отця, Котрий через Наречену Христову приходить до вибаченого грішника і звільняє його від всякого залишку наслідків гріха, роблячи його здатним діяти з любов'ю і зростати в любові, а не впадати знову в гріх».

Умови для отримання індульгенції - це Сповідь, Причастя, молитва в намірі Святішого Отця і сповідування віри, а також інші благочестиві дії, пов'язані з певними днями чи подіями, серед яких, наприклад, паломництва чи Ювілейні роки. Для отримання індульгенції необхідним також є відречення від всякої схильності навіть до повсякденного гріха. Індульгенцію можна отримати для себе або для покійного.

Ювілейний рік Милосердя почнеться 8 грудня цього року відкриттям Святих воріт базиліки Святого Петра. Святіший Отець в буллі «Misericordiae vultus» ухвалив, що в Третю неділю Адвенту, 13 грудня, будуть відкриті також Святі врата в катедральному соборі Риму - Латеранської базиліці, а потім і в інших Папських базиліках. В цю ж неділю в кожній помісній Церкві, а саме в катедральних соборах усього світу, в конкатедральних соборах чи в інших значущих храмах будуть також відкриті Святі врата Милосердя. За вибором ординарія, ці двері можуть бути відкриті також у святилищах. Таким чином, Ювілей Милосердя буде переживатися в єпархіях усього світу так само інтенсивно, як і в Римі і у Ватикані, і проходження через будь-які з цих Святих воріт буде пов'язано з отриманням ювілейної індульгенції. Але якщо віруючий вирішив отримати відпущення гріхів, він спочатку повинен пройти через «святі врата душі», якими є сповідальниця. Тільки отримавши відпущення гріхів у Сповіді, ми можемо отримати загальну індульгенцію для себе або для покійних близьких, пройшовши через Святі врата, які спеціально відкриваються в Ювілейний рік.

Святі врата у Ватиканській базиліці будуть відкриті з 8 грудня 2015 р. по 20 листопада 2016 року, і пройшовши через них, можна буде отримати загальну індульгенцію, тобто відпущення тимчасової кари за гріхи, які були відпущені нам у Таїнстві Сповіді.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у червні 2016 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!