Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи пов`язане охолодження віри з ростом добробуту?.
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи пов`язане охолодження віри з ростом добробуту?
   

ПИТАННЯ: 

Чи може бути пов'язане зростання добробуту європейців з охолодженням віри?

ВІДПОВІДЬ:

Для початку давайте розберемося, чи дійсно європейці стали жити краще. Незважаючи на те, що прагнення до процвітання і гідного життя стало головною метою всіх і кожного в європейській спільноті, основні економічні показники провідних європейських країн за останні 50 років говорять нам, скоріше, про занепад економічного благополуччя європейців, ніж про його зростання.

Чому ж тоді в Європі, та й в усьому світі, спостерігається охолодження віри? Роз'яснюючи апостолам «ознаки Свого пришестя й кінця віку», Ісус говорить, що «... через беззаконня любов багатьох охолоне» (Мт 24,12). Католицька Церква вчить, що «до другого пришестя Христа Церква повинна пройти через останнє випробування, яке підірве віру у багатьох віруючих. Переслідування, які супроводжують земне паломництво Церкви, відкриють «таємницю беззаконня» в формі лжерелігії, що приносить людям уявне вирішення їх проблем ціною відступництва від істини. Крайня форма лжерелігії є поклоніння антихристу, тобто лжемессіанізм, де людина прославляє себе саму замість Бога і Його Месії, який прийшов у плоті»(ККЦ 675).

Церква вступить в Славу Царства тільки через цю останню Пасху, де вона піде за Своїм Господом в Його смерті і воскресінні. Царство, таким чином, буде здобуто не через історичне торжество Церкви, досягнуте просуванням вгору, але через перемогу Бога над злом в його останньому наступі, перемогу, яка змусить зійти з неба Його Наречену. Торжество Бога над заколотом зла прийме форму Страшного суду після остаточного космічного краху цього минущого світу.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у липні 2020 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!