Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи гріх за допомогою жереба вирішувати ті чи інші питання?.
Кажу ж вам, Своїм друзям: Не бійтеся тих, хто тіло вбиває, а потім більш нічого не може вчинити!                Але вкажу вам, кого треба боятися: Бійтесь того, хто має владу, убивши, укинути в геєнну. Так, кажу вам: Того бійтеся!                Чи ж не п'ять горобців продають за два гроші? Та проте перед Богом із них ні один не забутий.                Але навіть волосся вам на голові пораховане все. Не бійтесь: вартніші ви за багатьох горобців!                Кажу ж вам: Кожного, хто перед людьми Мене визнає, того визнає й Син Людський перед Анголами Божими.                Хто ж Мене відцурається перед людьми, того відцураються перед Анголами Божими.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи гріх за допомогою жереба вирішувати ті чи інші питання?
   

Чи гріх за допомогою жереба вирішувати ті чи інші питання?ПИТАННЯ: Чи гріх вирішувати свою долю ворожінням? Наприклад, якщо я не можу прийняти яке-небудь рішення, чи можна написати різні варіанти на листочках і витягнути, супроводжуючи це молитвою і просячи Бога відповісти?

ВІДПОВІДЬ: Вирішення будь-яких питань і сумнівів з допомогою гадання - це практика, засуджена Церквою. Але перш за все вона була засуджена в Святому Письмі.

Святий Тома Аквінський вказував на різницю між «жеребом розділовим», «жеребом дорадчим» і «жеребом віщунським». «Якщо за допомогою жеребу хочеш дізнатися, кому дістанеться та чи інша річ - матеріальні блага, почесті, посада, - то це жереб розділовий. Якщо ж ти хочеш знати, що робити, то це жереб дорадчий. Якщо ж хочеш знати майбутнє, то це жереб віщунський» - писав Св. Тома в «Сумі теології» (том 2, частина 2).

Автор запитання веде мову, звичайно, про «жереб дорадчий». За допомогою такого жеребу ми спокушаємо Бога, оскільки намагаємося примусити Його до того, щоб Він виявив Свою волю за допомогою тих інструментів, які встановив не Він, а ми самі.

Єдиний шлях, можливий для християнина в сумніві, шлях до прийняття рішень і пізнання волі Божої, - це шлях розпізнавання, в якому допомагають власна розсудливість і поради компетентних людей: батьків, наставників, духовного наставника. Розпізнавання має супроводжуватися невтомною молитвою і жертвою, - щоб краще підготувати себе до того, що завгодно Богові.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у березені 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!