Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Якщо Марія - Матір Бога, чи можемо ми сказати те ж саме і про інших родичів Ісуса?.
Хай не буде тобі інших богів передо Мною!                Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.                Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.                Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.                Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!                Не вбивай!                Не чини перелюбу!                Не кради!                Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!                Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Якщо Марія - Матір Бога, чи можемо ми сказати те ж саме і про інших родичів Ісуса?
   

Якщо Марія - Матір Бога, чи можемо ми сказати те ж саме і про інших родичів Ісуса?ПИТАННЯ: Якщо Марія - Матір Бога, чи можемо ми сказати те ж саме про інших родичів Ісуса Христа: наприклад, Єлизавета - тітка Бога, Іван Хреститель - двоюрідний брат Бога, Йосип - батько Бога, Анна і Йоаким - бабуся і дідусь Бога?

ВІДПОВІДЬ: Бути тіткою, бабусею чи дідусем - це частина людської природи. З цієї точки зору, з точки зору людської природи, Марія є Матір'ю Ісуса, Єлизавета - тіткою Ісуса, Анна - бабусею Ісуса і так далі.

Найменування ж «теотокос» - Матір Бога - виходить за рамки людської природи, до якої відносяться родинні зв'язки. Йдеться про особливий привілей Діви Марії. Це - її головний, перший привілей, з якого виникають і всі інші: виняткова святість, незаплямованість первородним гріхом, дівицтво, взяття на небо тіла і душі.

Причина такого привілею - в тому, що лише тільки Діва Марія увійшла в реальне, повноцінне спілкування з Божественною іпостассю Глагола Божого. Тільки Марія була покликана до єднання з Божественною іпостассю. Родичі Діви Марії не удостоїлися цього найвищого і надприродного зв'язку.

Тому використовувати такі вирази, як «тітка Бога» або «кузен Бога» означало б позбавити сенсу виняткового привілею, унікального покликання Пресвятої Діви Марії. Таке вживання терміну невірне і недоречне.

Говорити про «дідуся» або про «тітку» Бога - це лише гра слів. Жоден з родичів Ісуса не був покликаний до єднання з Божественною іпостассю, як Марія.

З іншого боку, в силу Божественного усиновлення, всі ми, беручи участь у Божественному житті, перебуваємо в більш глибокому єднанні з Богом, ніж можуть бути будь-які людські родинні зв'язки. Благодаттю Божою в нас виливається джерело Божественного життя. Марія займає абсолютно унікальне місце в стосунках між Богом і людиною, в домобудівництві порятунку, в задумі Бога щодо нас, людей. Вона не просто найбільша з святих: лише тільки Марія перебуває в безпосередньому зв'язку з Божественною іпостассю.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у листопаді 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!