Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи може християнин не вибирати ні шлюб, ні чернецтво?.
Хай не буде тобі інших богів передо Мною!                Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.                Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.                Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.                Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!                Не вбивай!                Не чини перелюбу!                Не кради!                Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!                Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи може християнин не вибирати ні шлюб, ні чернецтво?
   

Чи може християнин не вибирати ні шлюб, ні чернецтво?ПИТАННЯ: Чи може християнин прожити життя, не вступаючи в шлюб і не складаючи чернечих обітниць? Чи таке покликання не передбачено?

ВІДПОВІДЬ: Зрозуміло, християнин не зобов'язаний перебувати у шлюбі або присвячувати себе Богові через євангельські поради. В історії Церкви маємо чимало святих людей, які не мали ні того, ні іншого статусу. Кожен з них в деякому розумінні мав сім'ю - про яку дбав або матеріально, або духовно. Це могли бути рідні, друзі, громада. Основне покликання християнина полягає не в прийняті статусу, а в самовіддачі ближньому, за прикладом Бога, який став даром для людей.

Серед таких «одинаків» є й ті, хто марно чекають зустрічі з людиною, з якою можна створити сім'ю: вони також покликані жити для інших, а не тільки для себе, здійснюючи у своєму житті і на своєму місці свого роду материнство і батьківство по відношенню до братів і сестер.

До таких людей належать і подвижники страждання, - в історії Церкви їх теж було чимало. Згадаймо слугу Божу Марту Робен (1902-1981): вона не була ні черницею, ні дружиною. Вона прожила у фізичних стражданнях і в мороці, не маючи можливості навіть поворухнутися, і харчувалася тільки Євхаристією. Марта говорила, що її покликання - молитися і жертвувати свої страждання, беручи участь у жертвопринесенні Ісуса Христа за порятунок людства.

Всі люди без винятку - сімейні, богопосвячені, незаміжні і неодружені, - покликані перетворювати свою працю і своє життя в жертву Богу за життя світу. Святий апостол Павло в Посланні до Римлян нагадує: «Ніхто з нас не живе для себе, і не вмирає ніхто для себе; Бо коли живемо - для Господа живемо, коли вмираємо - для Господа вмираємо І чи живемо, чи вмираємо - ми Господні».

Щеплені до лози - Ісуса Христа - в будь-якому статусі і життєвій ситуації ми покликані жити так, щоб приносити плоди.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у червні 2016 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!