Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Два Папи - два намісники Христа на землі?.
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Два Папи - два намісники Христа на землі?
   

ПИТАННЯ: Якщо Папа Римський є Богом на землі, а зараз два Папи, значить, зараз і два Боги на землі?

ВІДПОВІДЬ: На жаль, за деяким іншими листами ми зрозуміли, що це питання не містить в собі іронії, і деякі дійсно вважають, що католики шанують Папу Римського як «Бога на землі».

Тому уточнимо передусім, що це не так. Приписувати якійсь людині Божественні властивості означало б поклонятися ідолу. Ми ж віруємо в єдиного Бога у Пресвятій Трійці, ніяких інших «богів» на землі немає і не може бути.

Ймовірно, нашого слухача ввів в оману один з титулів Папи: намісник Христа на землі. У Папи є й інші титули, наприклад, «раб рабів Божих».

Тепер про двох Пап. Влада намісника Христа на землі, згідно з канонічним правом, переходить до кожного наступного Наступника апостола Петра в той момент, коли він приймає своє обрання на конклаві. З того моменту, як були оголошені результати голосувань на конклаві і кардинал Бергольо прийняв ці результати, він прийняв владу намісника Христового на землі. Папа володіє верховною, повною, безпосередньою, вселенською владою піклування про душі. Ця влада здійснюється насамперед у місії «утвердження у вірі братів», якою Ісус Христос наділив апостола Петра, і виражається, зокрема, в остаточних рішеннях, якими він проголошує положення вчення про віру і мораль. Як сам Папа неодноразово пояснював, влада Папи Римського - це служіння, за прикладом Христа, який принизив Самого Себе аж до смерті на Хресті.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у липні 2016 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!