Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи можна одночасно вінчатися і хрестити дитину?.
Не журіться про життя, що ви будете їсти, і ні про тіло, у що ви зодягнетеся.                Бо більше від їжі життя, а тіло від одягу.                Погляньте на гайвороння, що не сіють, не жнуть, нема в них комори, ні клуні, проте Бог їх годує. Скільки ж більше за птахів ви варті!                Хто ж із вас, коли журиться, добавити зможе до зросту свого бодай ліктя одного?                Тож коли ви й найменшого не подолаєте, то чого ж ви про інше клопочетеся?                Погляньте на ті он лілеї, як вони не прядуть, ані тчуть. Але говорю вам, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них!                І коли он траву, що сьогодні на полі, а взавтра до печі вкидається, Бог так зодягає, скільки ж краще зодягне Він вас, маловірні!                І не шукайте, що будете їсти, чи що будете пити, і не клопочіться.                Бо всього цього й люди світу оцього шукають, Отець же ваш знає, що того вам потрібно.                Шукайте отож Його Царства, а це вам додасться!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи можна одночасно вінчатися і хрестити дитину?
   

ПИТАННЯ: Чи можна після того, як народиться дитина, провести одночасно церемонію хрещення дитини і вінчання? Ми розписані, але, на жаль, у нас немає поки достатньо коштів, щоб влаштувати весілля.

ВІДПОВІДЬ: Хоча ми і не знаємо всіх подробиць, з цього листа очевидна наступна ситуація: хрещені подруги живуть в цивільному шлюбі і чекають дитину. Через економічні труднощі вони хотіли б провести в майбутньому одну «церемонію» хрещення і вінчання.

Почнемо з того, що хрещення і вінчання - це не церемонії, а християнські Таїнства. Свято, яке влаштовують на честь прийняття цих Таїнств, має лише непряме відношення до самого Таїнства, і, з християнської точки зору, можна обійтися взагалі без нього, - Таїнство від цього анітрохи не втрачає своєї благодатної сили.

Християни, які уклали лише цивільний шлюб, не можуть приступати до Таїнства Євхаристії і до Сповіді. Відпущення гріхів вони можуть отримати тільки тоді, коли зобов'язуються якнайскоріше здійснити Таїнство Шлюбу і до вінчання жити в утриманні. Ісус Христос звів шлюб, вже встановлений Богом на початку створення світу, в гідність Таїнства. Для християн шлюб - це священний знак любові Бога до людини і любові Христа до Церкви. Кожний охрещений, тобто щеплений до Ісуса Христа як гілка до виноградної лози, покликаний черпати від безмежної любові Христової, в тому числі і в подружньому житті, в якому вірність в радощах і печалях вимагає сили, що дарується в Таїнстві.

Хоча цивільний шлюб, укладений подружжям в РАГСі, і являє собою публічне зобов'язання у відношенні один одного, для християнина відмова від Таїнства - це знак зневаги до того, що приніс з Собою Ісус Христос. Хрещені, які живуть у цивільному шлюбі, не приймають в своє подружнє життя благодать Христову, а значить, вони не щеплені до Нього як гілки до лози і з християнської точки зору не є подружжям.

Зрозуміло, сам факт вчинення Таїнства Шлюбу і Таїнства Хрещення в один день не містить в собі нічого поганого, якби не причина, через яку відкладається вінчання. Крім того, кожне з цих Таїнств настільки значне, що повинно бути пережито цілком. При звершенні Таїнства Шлюбу думки подружжя повинні бути спрямовані саме на цей крок, а коли відбувається Хрещення немовляти, то вони повинні насамперед думати про те, що дитина стає в цей день Божою дитиною, звільняється від первородного гріха і від влади диявола, освячується благодаттю і стає членом Церкви.

Економічна причина не може бути виправданням для відкладання вінчання: достатньо здійснити Таїнство Шлюбу в церкві в присутності двох свідків, можливо, за участю рідних і близьких. А весільний банкет можна влаштувати в будь-який інший момент. Бажання пишного весілля - не причина відкладати стяжання благодаті Таїнства Шлюбу.

Тому найкраще спочатку вступити в християнський шлюб, а потім, ретельно підготувавшись до хрещення дитини, пережити вже наступний благодатний момент, важливий для християнської сім'ї.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у липні 2016 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!