Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Що робити з недільною Месою там, де неділя - робочий день?.
Не журіться про життя, що ви будете їсти, і ні про тіло, у що ви зодягнетеся.                Бо більше від їжі життя, а тіло від одягу.                Погляньте на гайвороння, що не сіють, не жнуть, нема в них комори, ні клуні, проте Бог їх годує. Скільки ж більше за птахів ви варті!                Хто ж із вас, коли журиться, добавити зможе до зросту свого бодай ліктя одного?                Тож коли ви й найменшого не подолаєте, то чого ж ви про інше клопочетеся?                Погляньте на ті он лілеї, як вони не прядуть, ані тчуть. Але говорю вам, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них!                І коли он траву, що сьогодні на полі, а взавтра до печі вкидається, Бог так зодягає, скільки ж краще зодягне Він вас, маловірні!                І не шукайте, що будете їсти, чи що будете пити, і не клопочіться.                Бо всього цього й люди світу оцього шукають, Отець же ваш знає, що того вам потрібно.                Шукайте отож Його Царства, а це вам додасться!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Що робити з недільною Месою там, де неділя - робочий день?
   

ПИТАННЯ: 

Що робити з недільною Месою, якщо в країні, де я живу, неділя - робочий день?

ВІДПОВІДЬ: 

У посланні "Dies Domini" («День Господній») Папа Іван Павло II нагадує, що «в країнах, де християни в меншості і де святкові дні не збігаються з недільними, неділя, незважаючи на це, залишається Днем Господнім, днем, в який вірні сходяться разом на Євхаристійне зібрання. Але це вимагає справжніх жертв. Для християн неприродньо, щоб неділя, день радісного торжества, не була також і днем відпочинку, так як важко зберігати святість недільного дня, не маючи достатньо вільного часу»(64).

Виходом в такій ситуації може бути Меса в суботу ввечері. Якщо ж такої можливості немає, то відвідування недільної Меси вимагатиме певних жертв: якщо вона відбувається далеко від дому та в незручний час, то мова йде про «справжні жертви», як пише Папа Іван Павло II.

Власне, в перші три століття існування Церкви в подібному становищі перебували всі християни: святковим днем була субота. Тому віруючі в Христа повинні були підніматися перед сходом сонця, щоб встигнути на богослужіння. Ми знаходимо свідчення цього у Плінія молодшого, легата в Віфінії. В одному з листів імператору він розповідає про те, як християни «в певні дні, рано вранці сходилися разом і співали пісню Христу, як Богу».



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у листопаді 2017 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!