Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Про Страшний суд.
Хай не буде тобі інших богів передо Мною!                Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.                Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.                Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.                Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!                Не вбивай!                Не чини перелюбу!                Не кради!                Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!                Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Про Страшний суд
   

Про Страшний судПИТАННЯ:

Чи може Страшний суд бути одним-єдиним? Якщо смерть ставить нас перед ликом Божим, чи не вирве вона нас з рамок часу, і чи через це ми не потрапимо відразу на Страшний суд, який одночасно буде і загальним, і особистим? Чи дійсно існує після нашої смерті цей період очікування між особистим і загальним судом чи цей період - брак нашого розуміння, неминуче прив'язаного до часових рамок?

І ще: якщо душі в чистилищі перебувають в очищенні, очікуванні зміни свого стану і в очікуванні Страшного суду, значить, вони залишаються підвладні часові? Тобто пекло або рай - це вихід за рамки матерії і перебування у вічності, а чистилище - це щось, що залишається в межах матеріального світу, адже час - це одна з форм існування матерії?

ВІДПОВІДЬ:

Вчення про особистий і про загальний суд засноване на Святому Письмі і на Переданні Церкви. Саме в Біблії ми знаходимо підтвердження тому, що кожна людина постає перед Господом двічі: перший суд відбувається відразу після смерті, другий - по приходу Господа у славі в кінці часів.

Зрозуміло, в міркуваннях про вічність і про час ми значно обмежені звичними для нас категоріями. Тому в есхатології вживається термін αἰών - який можна перекласти як «вік цей». Αἰών - це те, що знаходиться між часом і вічністю. Саме в цьому стані перебувають душі в раю, пеклі і чистилищі аж до пришестя Господа, тобто до загального суду, хоча ці душі вже пройшли приватний суд. Коли людина вмирає, Церква просить у Господа в молитві вічного блаженства для покійної душі - в той самий момент, коли відбувається поховання тіла. Тіло ж воскресне тільки по приході Господа у славі в кінці часів.

Αἰών знаходиться «посередині» між часом і вічністю. Деякі автори пояснюють: в той час як вічність не має ні початку, ні кінця, а у часу є початок і кінець, αἰών має початок, але не має кінця.

Не треба забувати, що саме наше розуміння вічності дуже обмежене: ми знаємо більше про те, чим не є вічність, але не знаємо, чим вона є.

Що стосується чистилища, то воно може тривати більше або менше в залежності від кожної душі. Однак чистилище не вічне: вічні тільки рай і пекло. Чистилище припинить своє існування в кінці часів, тобто його кінець співпаде з воскресінням тіл, з пришестям Христа у славі, із загальним судом.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у листопаді 2017 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!