Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи містить Святе Письмо заборону на рукотворні зображення Бога і поклоніння їм?.
Не журіться про життя, що ви будете їсти, і ні про тіло, у що ви зодягнетеся.                Бо більше від їжі життя, а тіло від одягу.                Погляньте на гайвороння, що не сіють, не жнуть, нема в них комори, ні клуні, проте Бог їх годує. Скільки ж більше за птахів ви варті!                Хто ж із вас, коли журиться, добавити зможе до зросту свого бодай ліктя одного?                Тож коли ви й найменшого не подолаєте, то чого ж ви про інше клопочетеся?                Погляньте на ті он лілеї, як вони не прядуть, ані тчуть. Але говорю вам, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них!                І коли он траву, що сьогодні на полі, а взавтра до печі вкидається, Бог так зодягає, скільки ж краще зодягне Він вас, маловірні!                І не шукайте, що будете їсти, чи що будете пити, і не клопочіться.                Бо всього цього й люди світу оцього шукають, Отець же ваш знає, що того вам потрібно.                Шукайте отож Його Царства, а це вам додасться!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи містить Святе Письмо заборону на рукотворні зображення Бога і поклоніння їм?
   

Чи містить Святе Письмо заборону на рукотворні зображення Бога і поклоніння їм?ПИТАННЯ: 

Чи містить Святе Письмо заборону на рукотворні зображення Бога і поклоніння їм?

ВІДПОВІДЬ:

У Старому Завіті міститься заборона на зображення Бога людиною: «Не роби собі різьби і всякої подоби» (Вих 20,4). Але в тому ж Старому Завіті ми зустрічаємо повеління Бога про символічні зображення, до них відносяться, наприклад, мідний змій і Ковчег Заповіту. Ці знаки сповіщали про спасіння через втілення Слова. У Книзі Премудрості пояснюється: спасіння прийшло тоді не від змія, а від Того, кого змій символізував: «бо хто повертався до нього, спасався – не тим, що бачив, але тобою, Спасителю всього.» (16,7). На цей символ згодом посилатиметься і Сам Ісус: «І як Мойсей підніс змія в пустині, так мусить піднесений бути й Син Людський, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне». (Ін 3,14-15).

Саме на цій підставі Сьомий Вселенський собор засудив іконоборство і прописав вшанування ікон - зображень Христа, ангелів і святих. Вшановуючи образ, ми віддаємо хвалу тому, хто на ньому зображений. Святий апостол Павло називає Ісуса Христа «образом Бога невидимого» (1 Кол 1,15). Сам Бог показав Себе в Христі.

Християнське шанування зображень не суперечить першій заповіді, яка забороняє ідолів. Дійсно, «шанування, яке надається образу, звернене до прообразу», і «той, хто шанує образ, шанує зображену на ній особистість». Шанування ікон та інших зображень - це «вираз глибокої поваги», а не поклоніння, яке личить одному лише Богу. У термінології Католицької Церкви слово «поклоніння» ніколи не відноситься до зображень.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у липні 2020 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!