Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи можна причащатися, якщо запізнишся на Літургію?.
Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам                Безперестанку моліться                Бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам                Ми познали й увірували в ту любов, що Бог її має до нас. Бог є любов, і хто пробуває в любові, пробуває той в Бозі, і в нім Бог пробуває!                Через великі утиски треба нам входити у Боже Царство                Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне!                Поправді кажу вам, що багатому трудно ввійти в Царство Небесне                Верблюдові легше пройти через голчине вушко, ніж багатому в Боже Царство ввійти!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи можна причащатися, якщо запізнишся на Літургію?
   

Чи можна причащатися, якщо запізнишся на Літургію?ПИТАННЯ: Чи можна причащатися, якщо запізнишся на Літургію?

ВІДПОВІДЬ: В документах Другого Ватиканського собору підкреслюється, що Євхаристія - це участь у двох трапезах: трапезі Слова і трапезі Христової Жертви. Тому віруючий, який пропустив трапезу Слова, залишається без їжі. Якщо це відбувається навмисне, то його воля не може відповідати волі Христовій. В цьому випадку, безумовно, він не повинен приступати до Святого Причастя.

Але може статися так, що ми пропускаємо трапезу Слова з незалежних від нас причин. В цьому випадку в знак благоговіння перед Господом і Його вченням потрібно самостійно заповнити те, що ми пропускаємо через запізнення на Літургію. Така ситуація не перешкоджає тому, щоб причаститися Христових Тайн.

Загальне правило таке: до Святого Причастя можна приступити, якщо ми присутні на недільній Літургії від початку до кінця, за винятком запізнень з поважної причини.

Що стосується будніх днів, то тут дотримуємося іншого правила: оскільки участь в Літургії не є обов'язковою, то немає припису бути присутнім на ній з самого початку. Але запізнення повинно бути не навмисним упущенням Літургії Слова, а наслідком інших обов'язків: наприклад, якщо ми повинні відвести дитину в дитячий садок або ж ледь встигаємо зайти в храм після роботи. У такому випадку можна приймати Причастя, якщо ми підготуємося до нього належним чином.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у листопаді 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!