Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи потрібно давати милостиню всім, хто просить?.
І коли рука твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти до життя одноруким, ніж з обома руками ввійти до геєнни, до огню невгасимого,                де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь.                І коли нога твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти до життя одноногим, ніж з обома ногами бути вкиненому до геєнни, до огню невгасимого,                де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь.                І коли твоє око тебе спокушає, вибери його: краще тобі однооким ввійти в Царство Боже, ніж з обома очима бути вкиненому до геєнни огненної,                де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи потрібно давати милостиню всім, хто просить?
   

Чи потрібно давати милостиню всім, хто просить?ПИТАННЯ: Чи потрібно давати милостиню всім, хто просить?

ВІДПОВІДЬ: Ісус Христос заповів давати милостиню: «Всякому, хто просить у тебе, дай» (Луки 6,30). У моральному богослов'ї ця заповідь називається «позитивною». Існують заповіді негативні - які забороняють щось (наприклад, «не вбивай») і позитивні - заповідають чинити добро. Негативні заповіді зобов'язують завжди і за будь-яких обставин, вони не допускають винятків. Позитивні ж заповіді теж обов'язкові, але не за будь-яких обставин. Припис давати тому, хто просить, перш за все, відноситься до прихильності серця, але не зобов'язує давати милостиню всім і в кожен момент. Заповідь «давати тому, хто просить» має на увазі передусім життя, засноване на любові, милосерді, навіть якщо це не завжди веде до якогось матеріального дару.

До милостині потрібно підходити з розсудливістю. Іноді милостиня може стати сприянням деяким вадам, а значить, сприянням злу. Про це потрібно пам'ятати, наприклад, коли той, хто просить - жертва наркоманії або алкоголізму. Якщо ж мова йде про людей, непристосованих до життя, то, швидше за все, вони дійсно потребують допомоги і не будуть зловжити отриманим.

У цілому ж заповідь про милостиню означає не тільки внутрішню схильність до допомоги. Кожен християнин покликаний до конкретних справ духовного і матеріального милосердя. Матеріальна милостиня - це не тільки допомога нужденному, який просить особисто нас про милостиню. Це і пожертвування благодійним організаціям, усиновлення на відстані і т. д.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у березені 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!