Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи потрібно сприймати повчання священника після сповіді як слова Самого Христа?.
Не журіться про життя, що ви будете їсти, і ні про тіло, у що ви зодягнетеся.                Бо більше від їжі життя, а тіло від одягу.                Погляньте на гайвороння, що не сіють, не жнуть, нема в них комори, ні клуні, проте Бог їх годує. Скільки ж більше за птахів ви варті!                Хто ж із вас, коли журиться, добавити зможе до зросту свого бодай ліктя одного?                Тож коли ви й найменшого не подолаєте, то чого ж ви про інше клопочетеся?                Погляньте на ті он лілеї, як вони не прядуть, ані тчуть. Але говорю вам, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них!                І коли он траву, що сьогодні на полі, а взавтра до печі вкидається, Бог так зодягає, скільки ж краще зодягне Він вас, маловірні!                І не шукайте, що будете їсти, чи що будете пити, і не клопочіться.                Бо всього цього й люди світу оцього шукають, Отець же ваш знає, що того вам потрібно.                Шукайте отож Його Царства, а це вам додасться!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи потрібно сприймати повчання священника після сповіді як слова Самого Христа?
   

ПИТАННЯ: Якщо під час Таїнств священник діє «in Persona Christi», то чи означає це, що ми повинні сприймати як слова Самого Христа те, що священник говорить після визнання гріхів у Таїнстві Покаяння? А якщо він говорить щось суперечне учительству Церкви?

ВІДПОВІДЬ: Священник діє in Persona Christi, від особи Самого Христа, перш за все в той момент, коли вимовляє слова відпущення гріхів. Точно так само, він діє in Persona Christi в момент Євхаристійної молитви і особливо під час перевтілення Найсвятіших Таїн.

І точно так само, як в проповіді священник може помилятися (і в цьому випадку, звичайно, його не слід слухатися), так і в конфесіоналі: якщо після сповіді наших гріхів священник говорить щось несумісне з учительства Церкви, це не слід сприймати як слова Христа.

Хоча слова священника дуже важливі для того, хто кається, вони не є частиною матерії або форми Таїнства Покаяння. Матерія включає в себе жаль за гріхи, сповідання гріхів та покаяння, а форма - слова відпущення, вимовлені священником. Поради сповідника входять в обряд Сповіді так само, як проповідь - в чин Літургії. Таким чином, вони не наділені аспектом безпомилковості.

Повчання священника йдуть слідом за сповіданням гріхів. Священник виступає в них як лікар, батько і вчитель. І так само, як з людської точки зору бувають лікарі, батьки і вчителі більше чи менше компетентні, може трапитися і зі священниками. Тому не є помилкою вибирати того чи іншого сповідника на власний розсуд. При цьому відпущення гріхів будь-яким священником, незалежно від святості та мудрості, завжди має однакову цінність.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у березені 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!