Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чи правда, що навіть атеїст може охрестити людину?.
Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам                Безперестанку моліться                Бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам                Ми познали й увірували в ту любов, що Бог її має до нас. Бог є любов, і хто пробуває в любові, пробуває той в Бозі, і в нім Бог пробуває!                Через великі утиски треба нам входити у Боже Царство                Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне!                Поправді кажу вам, що багатому трудно ввійти в Царство Небесне                Верблюдові легше пройти через голчине вушко, ніж багатому в Боже Царство ввійти!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чи правда, що навіть атеїст може охрестити людину?
   

Чи правда, що навіть атеїст може охрестити людину?ПИТАННЯ: Чи правда, що навіть атеїст може охрестити людину?

ВІДПОВІДЬ: Так, в екстремальних випадках Хрещення може уділити будь-яка людина - «кожна людина», говориться в Кодексі канонічного права (канон 861), при цьому в каноні не уточнюються інші деталі, окрім однієї: «кожна людина, рухома належним наміром». Зрозуміло, мова йде про надзвичайні обставини, такі як небезпека смерті, коли неможливо вдатися до іншого служителя Таїнства.

Щоб таке Хрещення було дійсним, потрібно, щоб той, хто здійснює його, мав намір зробити те, що робить Церква по велінню Господа. Навіть якщо ця людина – не християнин або взагалі невіруючий. У даній ситуації важливо не те, що думає з приводу цього Таїнства той, хто хрестить, а воля того, кого хрестять.

У Римському обряді Хрещення уточнюється, що в разі смертельної небезпеки хрестити може кожний, при наявності належної матерії, форми і наміру. Під матерією мається на увазі чиста (тобто без домішок інших рідин) вода, під формою - формула Хрещення: «Я хрещаю тебе в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа» (або «хрещається раб Божий»).

У разі смертельної небезпеки за відсутності священника при виборі служителя Таїнства дотримується наступна єрархія: диякон, клірик, мирянин. Жінка може хрестити, якщо це доречно для дотримання пристойності або якщо вона краще інформована щодо матерії і форми обряду. Останнє місце в цій єрархії займають батьки - вони можуть хрестити тільки в тому випадку, якщо немає нікого іншого, хто міг би вчинити Хрещення в смертельній небезпеці.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у листопаді 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!