Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Яка різниця між освяченим і неосвяченим релігійним предметом?.
Хай не буде тобі інших богів передо Мною!                Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.                Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.                Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.                Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!                Не вбивай!                Не чини перелюбу!                Не кради!                Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!                Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Яка різниця між освяченим і неосвяченим релігійним предметом?
   

ПИТАННЯ: Яка різниця між освяченим і неосвяченим релігійним предметом? Чи не є фетишизмом шанування освячених предметів?

ВІДПОВІДЬ: Освячений предмет являє собою знак, який вказує на джерело всього священного - Бога. Освячення предмета служить для того, щоб оживити нашу пам'ять про Його присутність або про присутність святих. Освячений предмет - це також вираження дару, захисту та благословення, і всіма цими властивостями він володіє ex opere operantis, тобто залежно від благочестя того, хто просить про них і для цього звертається до священника, тобто до посередництва Церкви: таким чином, в силу спілкування духовних благ, за молитвами Церкви віруючий стягує на себе захист, благословення та відповідні милості.

Іноді говорять про особливу силу, якою наділені освячені предмети. Звернемося до Нового Завіту: «Та й чуда неабиякі творив Бог руками Павла: досить було прикласти до недужих хустинку чи хвартух, які були діткнулись його тіла, і недуги їх покидали, і виходили злі духи» (Дії святих апостолів 19,11-12).

Коли священник закликає благословення якого-небудь святого на певний предмет, він закликає силу і владу Ісуса Христа, що діяв у цьому святому, як це відбувалося з віруючими з Ефеса.

Освячення релігійних предметів не має нічого спільного з фетишизмом. Фетишисти вважають, що предмет сам по собі володіє особливими божественними властивостями. Фетишизм - форма забобонів, що межує з ідолопоклонством. У той час як освячений християнським служителем релігійний предмет відсилає до сили Ісуса Христа, що діє через нього. Освячені предмети - це, як ми вже сказали вище, частина спілкування духовних благ. Освячені предмети відносяться до так званих сакраменталіїв.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у травні 2015 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!