Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Що означають слова Ісуса
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Що означають слова Ісуса "не давайте святого псам, і не кидайте перлів перед свинями"?
   

ПИТАННЯ: Що означають слова «Не давайте святого псам, і не кидайте перлів перед свинями»? Чи гріх не говорити правду, якщо відкривати її небезпечно?

ВІДПОВІДЬ : У Євангелії від Матея Ісус просить: «Не давайте святого собакам – вони накинуться і розірвуть вас. Не сипте перлів перед свинями – вони розтопчуть його ногами».

Згідно з тлумаченням Блаженного Августина і святого Томи Аквінського, під святим тут маються на увазі таємниці віри і Таїнства. Їх треба давати тільки тим, хто готовий прийняти їх. Інакше вони можуть стати предметом осквернення і висміювання.

Мова не про те, хто гідний, а хто ні, – самі християни далеко не завжди гідні приймати Святі Таїнства. Йдеться про передумови до того, щоби прийняти і зрозуміти ці таємниці віри.

Якщо таких передумов немає, то, як говорив святий Августин, потрібно більше говорити про цих людей з Богом, ніж з цими людьми – про Бога. Іншими словами: треба більше молитися, ніж проповідувати, тому що вони ще не готові до нашої проповіді.

Друга частина запитання: «Чи гріх не говорити правду, якщо відкривати її небезпечно?»
Не тільки не гріх, але іноді це необхідність. Разом з тим, в жодному разі неприпустимо говорити неправду або напівправду. У таких випадках можна використовувати вислови, які показують наше небажання відповідати або зачіпати деякі теми.



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у березені 2014 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!