Молитви Християнство. Православ'я. Католицтво. Сенс життя. Молитва до Бога Отця
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Молитва до Бога Отця
   

Молитви робітника, господині

Молитва до Бога Отця

Всемогутній Владико, Премудрий, і Всеблагий Господи, Світоначального Сина Безначальний Родителю і Животворчого Духа Твого вічне і вічно суще Самоджерело, що його величність незчисленна, слава невимовна і милість безмірна! Дякуємо Тобі, що покликав нас з небуття і вшанував дорогоцінним образом Твоїм, що дарував нам, негідним, не тільки пізнавати й любити Тебе, але – що найсолодше – і Отцем своїм називати Тебе.

Дякуємо Тобі, Боже милосердя і щедрот, бо нас, що переступили заповідь Твою, не залишив у гріху та смертній темряві, але Єдинородного Твого Сина, яким і віки сотворив Ти, зволив послати на землю для нашого спасіння, щоб втіленням Його і страшними стражданнями від мук диявольських і тління смертного ми звільнилися.

Дякуємо Тобі, Боже любові і сил, бо, після вознесіння на небо найдорожчого Сласителя нашого, будучи вблаганий хрестом Його, послав Духа Твого Пресвятого на обраних його учнів і апостолів, щоб вони, силою натхненної проповіді їхньої, осяяли весь світ, нетлінним світлом Євангелії Христової.

Тож, Сам Чоловіколюбний Владико, почуй нашу смиренну молитву недостойних дітей Твоїх. Бо за діла наші жодного спасіння не маємо, тільки очікуємо відплати справедливої і відлучення від Пресвітлого лиця Твого. Якщо ж і за кожне пусте слово відповідь буде в день суду і випробування, то за незчисленні наші беззаконня, що ними згрішили перед Тобою, яку, нещасні, маємо дати відповідь?

Отож, зневірившись у виправданні за вчинки наші, до єдиної Твоєї милості припадаємо, що перевищує кожне слово. Її, як тверду основу надії маючи, молимо Тебе: згрішили – очисти, Господи! Беззаконствували – прости, Владико! Прогнівили Тебе – змилуйся, Довготерпеливий! І збережи надалі розум, сумління і серце наше від нечистоти світу: визволи і спаси нас від бунтівної бурі пристрастей і гріхопадінь, свідомих і несвідомих, знаних і незнаних, та скеруй у тихе пристановище віри, любові й надії життя вічного. Пом'яни нас у милості Твоїй, Господи, дай нам усе, що для спасіння просимо, а найбільше – чисте й безгрішне життя.

Сподоби нас любити Тебе і всім серцем нашим боятися і в усьому творити волю Твою святу – молитвами Пречистої Владичиці нашої Богородиці і всіх святих Твоїх, бо Ти Благий і Чоловіколюбний Бог єси, і Тобі славу і подяку, і поклоніння возсилаємо з Єдинородним Твоїм Сином і Пресвятим, Благим і Животворчим Твоїм Духом, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.












Повернутися до розділу "Молитви"

Читати молитовник

Скачати молитовник



Рекомендуйте цю сторінку другові!






Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!