Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Про що ми просимо, кажучи «Хай буде воля Твоя»?.
Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу.                А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм.                Коли праве око твоє спокушає тебе, його вибери, і кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                І як правиця твоя спокушає тебе, відітни її й кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                Також сказано: Хто дружину свою відпускає, нехай дасть їй листа розводового.                А Я вам кажу, що кожен, хто пускає дружину свою, крім провини розпусти, той доводить її до перелюбу. І хто з відпущеною побереться, той чинить перелюб.                Ще ви чули, що було стародавнім наказане: Не клянись неправдиво, але виконуй клятви свої перед Господом.                А Я вам кажу не клястися зовсім: ані небом, бо воно престол Божий;                ні землею, бо підніжок для ніг Його це; ані Єрусалимом, бо він місто Царя Великого;                не клянись головою своєю, бо навіть однієї волосинки ти не можеш учинити білою чи чорною.                Ваше ж слово хай буде: так-так, ні-ні. А що більше над це, то те від лукавого.                Ви чули, що сказано: Око за око, і зуб за зуба.                А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу.                А хто хоче тебе позивати й забрати сорочку твою, віддай і плаща йому.                А хто силувати тебе буде відбути подорожнє на милю одну, іди з ним навіть дві.                Хто просить у тебе то дай, а хто хоче позичити в тебе не відвертайсь від нього.                Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього, і ненавидь свого ворога.                А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує,               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Про що ми просимо, кажучи «Хай буде воля Твоя»?
   

ПИТАННЯ: 

Коли ми говоримо «нехай буде воля Твоя», вимовляючи молитву «Отче наш», чи означає це, що ми повинні покірно приймати все, що відбувається?

ВІДПОВІДЬ: 

Слова, яким Ісус навчив нас в молитві «Отче наш» - «нехай буде воля Твоя  на землі, як і на небі», - не означають, що ми повинні покірно приймати все, що відбувається, і миритися зі злом. Зло не може бути волею Бога. У молитві Господній звучить заклик про те, щоб воля Бога здійснювалась також на землі, щоб всі могли побачити її і виконувати її так, як це відбувається на небесах, виконувати радісно, як це роблять мешканці раю. Ця відозва - про те, щоб змінилося все, що не відповідає волі Бога. У цьому проханні ми молимося про те, щоб всі могли виконувати заповіді і щоб «було їм добре і прожили довго часу на обітованій землі» (пор. Втор 5,33). Такою «землею обітованою» може бути будь-який життєвий статус на землі і, безсумнівно, вічне життя в майбутньому.

«Воля Бога - наш мир», - писав Данте в «Божественній комедії». У молитві «Отче наш» ми просимо про цей мир, який, за словами Івана Златоустого, є «матір'ю всіх благ».

Але іноді, підносячи прохання «нехай буде воля Твоя», ми просимо про благодать смирення, особливо коли мова йде про те, що не відповідає нашим бажанням. Це прохання подібно воланню Ісуса в Гетсиманському саду: «Отче мій, коли ця чаша не може минути, щоб я її не пив, хай буде твоя воля!» (Мт. 26,42).

Коли вірні з Кесарії благали апостола Павла не іти в Єрусалим, де на нього чекали страждання, він відповів: «Що ви робите, плачучи і надриваючи моє серце? Таж я готовий не тільки бути зв'язаний, але й життя своє покласти в Єрусалимі за ім'я Господа Ісуса» (Дії 21,13). «Коли ж годі було його переконати, ми погодилися, кажучи: «Нехай буде воля Господня» (21, 14).

Перед наступаючим і неминучим злом і ми змушені говорити: «Хай буде воля Господня!». Звичайно, перед перспективою зустрічі зі злом ми вживаємо заходів для того, щоб захистити себе від нього, але в той же час перетворюємо наші страждання в акт поклоніння і покори Богові. Таким чином ми приймаємо це страждання для нашого очищення і освячення, щоб «доповнити на моїм тілі те, чого ще бракує скорботам Христовим для його тіла, що ним є Церква» (пор. Кол 1,24).



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у листопаді 2017 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!