Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. В якому сенсі ті, хто вже отримав свою нагороду на землі, не отримають її на небі?.
І коли рука твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти до життя одноруким, ніж з обома руками ввійти до геєнни, до огню невгасимого,                де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь.                І коли нога твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти до життя одноногим, ніж з обома ногами бути вкиненому до геєнни, до огню невгасимого,                де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь.                І коли твоє око тебе спокушає, вибери його: краще тобі однооким ввійти в Царство Боже, ніж з обома очима бути вкиненому до геєнни огненної,                де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь!               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
В якому сенсі ті, хто вже отримав свою нагороду на землі, не отримають її на небі?
   

В якому сенсі ті, хто вже отримав свою нагороду на землі, не отримають її на небі?ПИТАННЯ: 

Що мав на увазі Ісус, кажучи, що ті, хто вже отримав свою нагороду на землі, не отримають її на небі? Чи означає це, що слід триматися подалі від слави і прагнення матеріального достатку?

ВІДПОВІДЬ: 

Ймовірно, маються на увазі слова Господа, сказані в Нагірній проповіді. Їх слід розглядати в контексті: «І коли ви вітаєте лише братів ваших, що надзвичайного чините? Хіба не те саме й погани роблять?  Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий.” Уважайте добре, щоб ви не чинили ваших добрих учинків перед людьми, які бачили б вас, а то не матимете нагороди в Отця вашого, що на небі.  А коли молитеся, не будьте як ті лицеміри, що люблять навидноті молитися по синагогах та на перехрестях, щоб показатися людям. Істинно кажу вам: Вони вже мають свою нагороду.» (Мт 5,47-48– 6,1;5).

Ісус не засуджує прагнення подавати добрий приклад, адже Він сам заповідав: «Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі.» (Мт 5,16). 

Але Він не сприймає тих, хто робить добро заради власної слави, заради марнославства. В цьому випадку добро ще більше замикає людину у власному егоїзмі. Ось чому Ісус говорить, що не потрібно сурмити перед собою, коли подаєш милостиню, але ліва рука не повинна знати, що робить правиця твоя. Те ж саме відноситься до молитви і посту.

Добрі справи здійснюються заради того, щоб Царство Боже зростало в серцях. Якщо ж вони здійснюються виключно з людських міркувань, заради слави і заради подяки світу цього, то нагорода вже отримана - від світу цього. Те, що ми робимо заради земної слави, не може мати надприродного значення.



 

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у листопаді 2017 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!