Християнські статті на сайті TrueChristianity.Info Християнство. Православ'я. Католицтво. Протестантизм. Чому Адам згрішив, незважаючи на те, що був щасливий і реалізований?.
Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!                І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!                І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!                Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,                не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,                не радіє з неправди, але тішиться правдою,                усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!                Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Чому Адам згрішив, незважаючи на те, що був щасливий і реалізований?
   

ПИТАННЯ: Як могло статися, що Адам, досконала людина, який до гріхопадіння був повністю щасливим і реалізованим, зробив помилку?

ВІДПОВІДЬ: Створена Богом людина дійсно досконала, при цьому вона мала також розум і волю. Вона була досконала як за своєю природою, так і за благодаттю. Але Творець наділив людину і свободою для того, щоб людина сама могла створити своє духовне обличчя. У цьому сенсі можна сказати, що Господь створив людину так, щоб та могла стати ще більш досконалою, удосконалюватися за допомогою Божої благодаті.

Але свобода має на увазі і можливість помилки. Без цієї можливості свобода не могла б бути повною. Це свобода вдосконалюватися, так само як і свобода оступитися. Таку ж свободу Бог дарував ангелам, і деякі з них не використали її на благо і стали демонами.

Як же ж так вийшло, що людина, яка бачила нескінченну благодать Бога і безкорисливість Його дружби, все-таки використала свою свободу для здійснення зла? Адже в людині була відсутня будь-яка схильність до зла, притаманна всім людям, зазначеним первородним гріхом.

Святе Письмо розповідає про згубну присутність змія, який спокушає людину. Людина ж володіла усіма засобами, необхідними для протистояння цій спокусі. Однак вона не встояла. Така можливість була передбачена даром свободи. Бог допустив це гріхопадіння заради ще більшого блага і ще більшої досконалості, пов'язаних з Відкупленням. Це велика таємниця: з Христовим Викупленням людина знайшла здатність не тільки освячувати себе, а й освячувати, благословляти, нести порятунок іншим людям. Завдяки Відкупленню людина знайшла можливість досягти ще більшої духовної досконалості. Св. Тома Аквінський пише в «Сумі теології»: «Сказано Августином: «Господь, який в найвищому ступені благ, жодним чином не дозволив би, щоб в Його справах було хоч скільки-небудь зла, якби не був так всемогутній, щоб і зло повернути на добро». Таким є один з проявів нескінченної доброти Господньої, що Він попускає існувати і злу щоб і його звертати на благо».

Зрозуміло, гріхопадіння людини і Відкуплення - це велика таємниця, якої нам зараз розкрити не дано. Не випадково апостол Павло говорить про «таємницю беззаконня».



За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело: http://catholicnews.org.ua/

Опубліковано у травні 2017 р.

Читайте інші християнські статті

Читайте другие христианские статьи


Нагору

Рекомендуйте цю сторінку другові!

Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!