Христианский Форум Форум. Христианство. Православие. Католицизм.
Я Господь, Бог твой, Который вывел тебя из земли Египетской, из дома рабства; да не будет у тебя других богов пред лицем Моим                Не делай себе кумира и никакого изображения того, что на небе вверху, и что на земле внизу, и что в воде ниже земли; не поклоняйся им и не служи им, ибо Я Господь, Бог твой                Не произноси имени Господа, Бога твоего, напрасно, ибо Господь не оставит без наказания того, кто произносит имя Его напрасно                Помни день субботний, чтобы святить его; шесть дней работай и делай [в них] всякие дела твои, а день седьмой - суббота Господу, Богу твоему                Почитай отца твоего и мать твою, [чтобы тебе было хорошо и] чтобы продлились дни твои на земле, которую Господь, Бог твой, дает тебе                Не убивай                Не прелюбодействуй                Не кради                Не произноси ложного свидетельства на ближнего твоего                Не желай дома ближнего твоего; не желай жены ближнего твоего, [ни поля его,] ни раба его, ни рабыни его, ни вола его, ни осла его, [ни всякого скота его,] ничего, что у ближнего твоего               
На русском Христианский портал

УкраїнськоюУкраїнською

Дополнительно

 
Re[7]: Слава.
   
Re[7]: Слава.
Отправитель: Yuriy_77 06-09-2014 18:14

Це Ваша задача зробити людей ідіотами (буквально), щоб вони були поганими громадянами, щоб висміювався патріотизм та честь.

Ніякої задачі, тим більш такої, в мене нема. В мене є лише повеління Господа звіщати Його Євангеліє, проповідувати Його істину і закликати грішників до покаяння і примирення з Богом!
Щодо висміювання — то це справи коміків. Ніколи цим не займався і не хочу. Тут не сміятися треба, а плакати, бо честь і патріотизм зливаються з ідолопоклонством і безбожництвом. Честь і патріотизм — це добре, але якщо не впадати в язичницьку крайність.

Я стараюсь менше спиратись на людські авторитети, а більше на авторитет Бога, але якщо хтось каже істину, можна і його процитувати. Думаю, ви чули про такого митрополита: Андрія Шептицького. Так ось, що він сказав 73 роки назад: “Не знаю, з якої ініціативи і для якої причини українські патріоти носять малу відзнаку тризуба без хреста. Коли святий Володимир і по ньому усі українські князі вживали як державну ознаку тризуб з хрестом, треба визнати тризуб без хреста за символ повороту до поганства і за сумну ознаку переваги безбожницьких течій серед нашої нещасної спільности… Подібним проявом безбожництва буває заміна словами «Слава Україні!» відвічної похвали віддаваної Христові: «Слава Ісусу Христу!». Очевидно, ніхто з українців не може мати нічого проти поклику «Слава Україні!», але тим словом заступити акт релігійного прославлення Христа є виразною тенденцією усунути Христа і поставити батьківщину на Його місце… Закликаю усіх християн енергійно поборювати ті два прояви безбожництва в практиках українського патріотизму» (від Митрополичого Ординаріяту, у Львові 6.09.1941).

Ось вам і крайність у патріотизму... Якось спочатку Майдану чулось і “Слава Україні”, і “Слава Богу”. А зараз я не чую ні “Слава Богу”, ні “Слава Ісусу Христу”, тільки слава “Слава Україні”. Саме про це і сказав митрополит ще 73 роки назад.

Патріоти... Якщо ти патріот своєї батьківщини, то спочатку навчись бумажку кидати у смітник, а не на землю, не використовуй лайливих слів та поважай літніх людей...

Ви шукаєте доказів в певному вірші певного розділу. Ви розглядаєте кожну точку картини, але не бачите цілої картини.

Я не собі доказів шукаю. Мені це вже давно відкрито Богом: і точки в картині, і цілком вся картина. Це я вам і таким, як ви, надаю певні докази зі Святого Письма, щоб ви відвернулися він язичництва і повернулись до Божого світла.

Але ж ця любов і прославлює.

Коли ви вже перестанете відповідати якось закручено. Скажіть прямо: я люблю Україну, тому вигукую: “Слава Україні”. Я люблю жінку, тому вигукую: “Слава жінці”. Я люблю сонце, тому вигукую: “Слава сонцю”. Скажіть прямо, що ви так кажете, щоб була зрозуміла ваша позиція як в теорії, так на практиці.

Я, наприклад, кажу прямо, що люблю жінку, людей, країну, сонце, але вустами не віддаю всьому цьому слави, а лише Богу — Творцю.

Дайте їй з плоду рук її, і нехай її вчинки її прославляють при брамах! (Приповісті 31,31)

О, це вже добре. Хоч щось процитували з Біблії. Але хочу вас розчарувати. На жаль, і цей текст сюди не підходить. Тут написано: “нехай її вчинки її прославляють”. “Вчинки”, а не вуста людей.

Нехай Бог вас благословить і просвітить світлом Своєї істини!

Читать всю тему  Написать ответ

Написать ответ

Обязательные для заполнения поля отмечены *
* Автор:
E-mail:
* Тема:
Уведомить меня по e-mail при ответе и новых сообщениях в теме
Сообщение:            
Адрес сайта (URL):
Название сайта:
Рисунок (gif, jpg):
или ссылка на него:
Размеры рисунка не более 2000x2000 пикселей, размер файла до 2000 кбайт!
Картинка с кодом Введите код с картинки (5 цифр):




Рекомендуйте эту страницу другу!






Подписаться на рассылку




Христианские ресурсы

Новое на форуме

Проголосуй!