Запитання cвященнику УГКЦ - Ставлення до тварин Християнство
Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу.                А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм.                Коли праве око твоє спокушає тебе, його вибери, і кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                І як правиця твоя спокушає тебе, відітни її й кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                Також сказано: Хто дружину свою відпускає, нехай дасть їй листа розводового.                А Я вам кажу, що кожен, хто пускає дружину свою, крім провини розпусти, той доводить її до перелюбу. І хто з відпущеною побереться, той чинить перелюб.                Ще ви чули, що було стародавнім наказане: Не клянись неправдиво, але виконуй клятви свої перед Господом.                А Я вам кажу не клястися зовсім: ані небом, бо воно престол Божий;                ні землею, бо підніжок для ніг Його це; ані Єрусалимом, бо він місто Царя Великого;                не клянись головою своєю, бо навіть однієї волосинки ти не можеш учинити білою чи чорною.                Ваше ж слово хай буде: так-так, ні-ні. А що більше над це, то те від лукавого.                Ви чули, що сказано: Око за око, і зуб за зуба.                А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу.                А хто хоче тебе позивати й забрати сорочку твою, віддай і плаща йому.                А хто силувати тебе буде відбути подорожнє на милю одну, іди з ним навіть дві.                Хто просить у тебе то дай, а хто хоче позичити в тебе не відвертайсь від нього.                Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього, і ненавидь свого ворога.                А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Запитання cвященнику УГКЦ: Ставлення до тварин
   

 
 
Чи є гріхом виганяти тварин з дому, вивозити їх кудись далеко, прирікаючи на страждання і можливу смерть? Також бити, не годувати, знущатися?

Лілія
Чортків
Україна
Греко-католичка
Дата - Thursday, 03 Dec 2020, 14:40:54

Є гріхом.

Слава Ісусу Христу.
В мене в житті проблема. Після того, як в мене забрали кота, який жив зі мною більше, ніж 10 років, мені вдома дуже пусто, я постійно за ним сумую (звучить це смішно, але це правда). А ще я дуже помінялася, я стала дуже ревнивою, і коли мій хлопець не біля мене, в мене якийсь ураган в серці.
Мені 21 рік. І я відчуваю себе самотньою.


Настя
Бережани
Україна
Греко-католичка
Дата - Wednesday, 14 Aug 2019, 10:44:34

Слава навіки Богу!
Дорога Настя, прийшов час угамувати ревність не котом, а тим, що любимий хлопець буде постійно з Тобою. Беріть шлюб і все стане на місце своє. Пропаде самотність, народяться дітки і замінять котика.

Слава Ісусу Христу. Скажіть, будь ласка, топити цуценят/кошенят - це гріх, чи не є гріхом? Дякую.

Алла
Львів
Україна
Православна
Дата - Wednesday, 11 Jun 2014, 13:45:56

Слава навіки Богу!
Дорога Аллочко, справа в тому, що Моральна Теологія про вбивство кошенят нічого не говорить, але позаяк у Вас виникло таке запитання, то розважимо у такий спосіб. Коли Ви йдете до м'ясного магазину і купляєте там м'ясо, гадаю, Ви свідомі того, що оті тваринки також хтось вбивав, але м'ясо таки купляєте.

Слава Ісусу Христу! Отче, чи можна каструвати котів? Дякую.

Наталія
Львів
Україна
Католичка
Дата - Tuesday, 11 Dec 2012, 16:45:49

Слава навіки Богу!
Можна.

Слава Ісусу Христу! Я живу у селі, розводжу на господарстві худобу. Скажіть, чи є гріхом кровозмішування, коли ми спарюємо бика з тією коровою, від якої той бик народився?

Василь
с.Турка
Україна
Православний
Дата - Tuesday, 26 Jul 2011, 11:21:47

Слава навіки Богу!
Пане Василю, дякую Вам за запитання, воно додало адреналіну.
Тепер по темі запитання.
Моральне богословіє про корів та биків нічого не каже по темі Вашого запитання, гадаю, тут би Вам добру пораду дав ветеринар.
По жанру запитання.
Думаю, що ні корова, ні бик гріха мати не будуть, бо вони є тварини, а Ви, як господар, поступіть по-християнськи, спаруйте вашого бика з молодою гарною телицею, а корову - з таким старим биком, як вона. Не експериментуйте збочення ще й на худобині, гадаю, в селі є більше биків, а не лише коровин син.
Ще раз дякую за запитання!

Слава Ісусу Христу! Шановний Отче, з людськими душами ми знаємо, що треба робити. А скажіть, будь ласка, як бути з улюбленими тваринами - у них мабуть душі немає, раз про це нічого не пишуть? Хоч Церква просить любити тварин і захищати від знущань.

Наталія
Вишгород
Україна
Католичка
Дата - Wednesday, 12 May 2010, 19:32:31

Слава навіки Богу! Любіть людину так, як свого ближнього - брата чи сестру, а тварин любіть тією любов'ю, на котру від Вас заслуговують тварини.


Читайте також відповіді священника УГКЦ (по темах):


Также Вы можете задать вопрос священнику Римо-Католической Церкви (РКЦ)


Будь ласка, перед тим, як задати запитання cвященнику, ПЕРЕЧИТАЙТЕ запитання/відповіді на вищевказаних сторінках – можливо, що на таке питання отець Михайло ВЖЕ ВІДПОВІВ

Термін відповіді на Ваше запитання може складати від декількох днів до декількох місяців


На запитання відповідає о. Михайло Шелемба

Рекомендуйте цю сторінку другові!



Підписатись на розсилку




Християнські ресурси

Нове на форумі

Проголосуй!