Християнські цитати. Цитати про подолання страху. Християнство
Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу.                А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм.                Коли праве око твоє спокушає тебе, його вибери, і кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                І як правиця твоя спокушає тебе, відітни її й кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                Також сказано: Хто дружину свою відпускає, нехай дасть їй листа розводового.                А Я вам кажу, що кожен, хто пускає дружину свою, крім провини розпусти, той доводить її до перелюбу. І хто з відпущеною побереться, той чинить перелюб.                Ще ви чули, що було стародавнім наказане: Не клянись неправдиво, але виконуй клятви свої перед Господом.                А Я вам кажу не клястися зовсім: ані небом, бо воно престол Божий;                ні землею, бо підніжок для ніг Його це; ані Єрусалимом, бо він місто Царя Великого;                не клянись головою своєю, бо навіть однієї волосинки ти не можеш учинити білою чи чорною.                Ваше ж слово хай буде: так-так, ні-ні. А що більше над це, то те від лукавого.                Ви чули, що сказано: Око за око, і зуб за зуба.                А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу.                А хто хоче тебе позивати й забрати сорочку твою, віддай і плаща йому.                А хто силувати тебе буде відбути подорожнє на милю одну, іди з ним навіть дві.                Хто просить у тебе то дай, а хто хоче позичити в тебе не відвертайсь від нього.                Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього, і ненавидь свого ворога.                А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Цитати про подолання страху
   

Віддайся у всьому на волю Божу - і уникнеш бентеження. Утім, тривога, хвилювання все ж можуть підступити і перешкодити приймати все, що стається, з вдячністю та радістю. Тоді треба боротися з собою, оживляти відданість волі Божій, відновлювати переконання, що все - від Господа, а тому добре для нас. Ніщо благе не здійснюється тільки завдяки нашим старанням, але силою і волею Божою. Однак і від нас Господь вимагає старанности, згідної з волею Його, а не хитрісної та брехливої, що походить від лукавого.

Подвижницькі настанови святих отців Варсануфія та Йоана - Про подвиги та боротьбу з пристрастями


Отож наказую тобі: будь мужнім і хоробрим; не лякайся й не падай духом, бо Господь, Бог твій, з тобою, куди б ти не подався.

Книга Ісуса Навина 1:9


На який страх і яку нужду наражаємося ми, коли відходимо з цього життя, коли душа розлучається з тілом! Страшне й величне таїнство звершується тоді! До душі приступають добрі Ангели й велике воїнство небесне, а також усі супротивні сили і князь тьми. Ті й інші хочуть забрати душу до себе. Але якщо душа набула тут добрих діл, жила праведно й доброчесно, то в день її відходу набуті на землі чесноти стають її добрими Ангелами; вони обступають її і не дозволяють приступити до неї будь-якій супротивній силі. Разом зі святими Ангелами у великій радості відносять її до Христа, Владики й Царя слави, і поклоняються Йому разом із нею і всіма небесними силами. І, нарешті, відводять душу до місця упокоєння, до невимовної радости, до вічного світла, де немає ні печалі, ні жалю, ні сліз, ні турбот, а життя вічне та нескінченні радощі в Небесному Царстві разом з тими, хто старався на землі бути вгодним Богові. Якщо ж душа у цьому світі жила ганебно в негідних пристрастях, плотських потіхах і суєті мирській, то в день її відходу з життя цього всі ті пристрасті й втіхи, що їх мала вона в цьому житті, стають лукавими демонами, оточують бідну душу і не дають наблизитись до неї Божим Ангелам, але разом із супротивними силами, князями тьми, забирають її, жалюгідну, сумну, в сльозах і бідканнях, та відводять туди, де морок, тьма і печаль, де мучаться до дня суду й вічної муки грішники, куди повергнутий диявол з його ангелами.

Святий Єфрем Сирійський


Якщо ти добре трудився, не журися тим, що наближається відхід до іншого життя. Хто повертається додому з багатством, ніколи не буває засмученим.

Святий Єфрем Сирійський


У годину смерти великий страх огортає всіх грішників. Час розлуки з тілом несе радість усім Святим, усім Праведникам, усім Подвижникам, але той самий час несе журбу недбалим і слабким, бо пригадує їм їхнє лінивство й легковажність у минулому. Тоді розкаяння жахливо мучить серце людини, яка не дбала про своє спасіння. Муки того розкаяння сильніші від самого страху смерти. Натомість Праведники, Святі й Подвижники веселяться в годину смерти, бо мають перед очима великий труд свого подвижництва, чувань, молитви, посту, сліз, спання на долівці, волосяниці; душа їхня торжествує, бо після розлуки з тілом очікує їх вічний спокій. Але страшна смерть для грішників і слабких, які не дбають про чистоту життя в суєтному світі. Велику печаль несе час розлуки грішній людині: їй не дозволено сказати що-небудь собі на виправдання; наказ щодо цієї години суворий.

Час розлуки не смутить того, хто звільнився від усього земного, проте засмутить смерть людину сластолюбну; засмутить грішника, засмутить ледачого до боговгодних діл; засмутить загребущого, який оплутав душу свою мирськими клопотами; засмутить багача, тому що насильно розлучить його з багатством його; засмутить того, хто полюбив цей світ, бо розлучить його з ним. Усі ці журитимуться у годину смерти, бо зв'язані мирськими турботами. Але про що сумувати, чим журитися душі, що зреклася світу й усіх його діл? Вона прагнула свободи - й здобула її, та й завжди була вільною, мужньо йдучи дорогою Божою й творячи боговгодні діла. І ти, якщо всією душею прилучишся до Бога, ніколи не матимеш страху в годину смерти; навпаки, смерть і розлука з тілом стануть для тебе радістю.

Святий Єфрем Сирійський


Хто на Господа покладається - не зазнає шкоди.

Ісус Син Сираха 32:24


Сам Господь ітиме перед тобою, він сам буде з тобою; не опустить тебе й не покине, тож не бійся й не тривожся.

Второзаконня 31:8


Господь підтримує всіх тих, що падають, і всіх зігнутих підводить.
Очі всіх на тебе уповають, ти їм своєчасно даєш поживу.
Ти розтуляєш твою руку і насичуєш усе живе якнайкраще.
Справедливий Господь у всіх своїх дорогах і милостивий у всіх своїх ділах.

Книга Псалмів 145:14-17


Страху нема в любові, а, навпаки, досконала любов проганяє геть страх, бо страх має в собі кару, а хто боїться, той недосконалий у любові.

Перше Послання св. Апостола Йоана 4:18


Багатство й сила додають відваги, та понад це і те - страх Господній: як є страх Господній, то нічого не бракує - з ним не треба й допомоги шукати!
Острах Господній - наче рай благословенний, він краще захищає, ніж слава сама.

Книга Ісуса Сина Сираха 40:26-27


Розповідав же один з братів, вищезгаданий Іларіон: "Велику мені шкоду роблять в келії біси. Коли-бо лягаю уночі, приходить багато бісів, за волосся хапають, штовхають, волочать мене. Инші ж стіну підіймають і кажуть: "Сюди затягнімо його, щоб стіною придушити його". І так щоночі роблять мені. Я ж, не мігши більше терпіти, прийшов, розповів про те преподобному Теодосієві і хотів піти з місця того в иншу келію. Преподобний же сказав мені: "Ні, брате, не відходь, щоб не похвалилися через тебе біси, що перемогли, втікачем тебе зробивши. І відтоді більше зло почнуть тобі робити, бо владу приймуть над тобою. Але молися Богові усім серцем у келії своїй, і Бог, бачивши терпіння твоє, подасть тобі перемогу над ними, що не посміють вони й наблизитися до тебе".

Житіє преподобного і богоносного отця нашого Теодосія, ігумена Печерського Київського


...бо очі Господні обіймають усю землю, щоб підтримувати тих, чиє серце цілком йому віддане.

ІІ Книга Хронік 16:9


Ні про що не журіться, але в усьому появляйте Богові ваші прохання молитвою і благанням з подякою.

Послання Апостола Павла до Филип'ян 4:6


Будь сміливий і мужній, не бійся й не тривожся!

І Книга Хронік 22:13


Не бійся нічого, що маєш витерпіти. От, укидатиме декотрих вас диявол у темницю, щоб випробувати вас, і матимете горе десять днів. Будь вірний до смерти, і дам тобі вінець життя.

Хто має ухо, нехай слухає, що Дух говорить Церквам: «Переможний не ушкодиться від смерти другої.»

Одкровення Йоана Богослова 2:10-11


Якщо ви обираєте собі легкий шлях, намагаючись втекти від відповідальності, не думайте, що на цьому шляху вас чекають тільки радості і задоволення. Одного прекрасного дня вам доведеться повернутися, щоб прийняти на себе всю відповідальність, від якої ви намагалися втекти.

Мати Тереза


Страху теж уникайте, хоча страх є лише наслідок усілякої брехні.

Ф.М. Достоєвський "Брати Карамазови"


Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть; а бійтесь радше того, хто може погубити душу і тіло в пеклі.

Хіба не за шага продається пара горобців? А проте ні один із них не впаде на землю без волі Отця вашого.

А вам же все волосся на голові пораховано!

Не бійтесь, отже: ви вартніші за багатьох горобців.

Євангелія Г.Н.І. Христа від Матея 10:28-31


Лукавство - боязливе, воно засуджене власним свідоцтвом, воно під натиском сумління завжди збільшує лихо.

Бо страх це ніщо інше, як занехаяння допомоги, що її розум постачає.

Книга Мудрости 17:10-11


Хто Господа страхається, перед іншим страху не має: нічого не боїться, бо він - його надія.

Того душа щаслива, хто Господа страхається, - бо на кого б він зіперся, і хто б його підтримав?

Господні очі на тих, які його люблять: могутній він їм захист і потужна підтримка; від пустельного вітру сховок, від полуденної спеки захорона; осторога від спотикання й допомога від падіння: він, що душу вгору підносить й очі освітлює, що дає здоров'я, життя й благословення.

Ісус Син Сираха 34:14-17


Не бійтесь, отже: ви вартніші за багатьох горобців.

від Матея 10:31


Не бійсь, маленьке стадо, бо вашому Отцеві вподобалося дати вам Царство.

від Луки 12:32


Як це почне збуватись, випростайтесь і підніміть ваші голови вгору, бо ваше визволення близьке.

від Луки 21:28


Не полишу вас сиротами; я прийду до вас.

від Йоана 14:18


Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається!

від Йоана 14:27


Сказав я вам це, щоб ви мали в мені мир. У світі страждатимете. Та бадьортеся! Я бо подолав світ.

від Йоана 16:33


  • Цитати про алкоголізм

  • Цитати про благословення

  • Цитати про блуд

  • Цитати про Бога

  • Цитати про боротьбу із нечистою силою

  • Цитати про виховання дітей

  • Цитати про віру в Бога

  • Цитати про гріх

  • Цитати про гроші

  • Цитати: діти пишуть Богу

  • Цитати про життя після смерті

  • Цитати про красу

  • Цитати про лінощі

  • Цитати про любов

  • Цитати про милосердя

  • Цитати про молитву

  • Цитати про монаше життя

  • Цитати про нього та про неї

  • Цитати про піст

  • Цитати про подолання страху

  • Цитати про правду

  • Цитати про працю

  • Цитати про святе Причастя

  • Цитати про святість

  • Цитати про сенс життя

  • Цитати про Слово Боже

  • Цитати про сповідь

  • Цитати про спокуси

  • Цитати про страждання

  • Цитати про хвороби

  • Цитати про Церкву

  • Цитати про час

  • Цитати про чудеса

  • Цитати про шанування батька й матері

  • Цитати про щастя

  • Цитати про янголів

  • Різні цитати




  • Христианские цитаты на русском языке

  • Cytaty Chrześcijańskie w języku polskim

  • Christian quotations in English




    Рекомендуйте цю сторінку другові!



  • Підписатись на розсилку




    Християнські ресурси

    Нове на форумі

    Проголосуй!