Християнські цитати. Цитати про виховання дітей. Християнство
Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу.                А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм.                Коли праве око твоє спокушає тебе, його вибери, і кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                І як правиця твоя спокушає тебе, відітни її й кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене.                Також сказано: Хто дружину свою відпускає, нехай дасть їй листа розводового.                А Я вам кажу, що кожен, хто пускає дружину свою, крім провини розпусти, той доводить її до перелюбу. І хто з відпущеною побереться, той чинить перелюб.                Ще ви чули, що було стародавнім наказане: Не клянись неправдиво, але виконуй клятви свої перед Господом.                А Я вам кажу не клястися зовсім: ані небом, бо воно престол Божий;                ні землею, бо підніжок для ніг Його це; ані Єрусалимом, бо він місто Царя Великого;                не клянись головою своєю, бо навіть однієї волосинки ти не можеш учинити білою чи чорною.                Ваше ж слово хай буде: так-так, ні-ні. А що більше над це, то те від лукавого.                Ви чули, що сказано: Око за око, і зуб за зуба.                А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу.                А хто хоче тебе позивати й забрати сорочку твою, віддай і плаща йому.                А хто силувати тебе буде відбути подорожнє на милю одну, іди з ним навіть дві.                Хто просить у тебе то дай, а хто хоче позичити в тебе не відвертайсь від нього.                Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього, і ненавидь свого ворога.                А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує               
УкраїнськоюХристиянський портал

Додатково

 
Цитати про виховання дітей
   

Синові й жінці, братові й другові, доки живеш - не давай над собою орудувати; а й майна свого не давай іншому, щоб не довелось тобі, розкаявшись, просити його назад.
Доки ще живеш і доки духу в тобі - будь-кому себе не видавай на поталу.
Ліпше бо, коли в тебе діти попросять, ніж сам би ти в руки дітей своїх заглядав.
У всіх своїх ділах будь незалежний і не допускай твоїй славі заплямитись.
Коли закінчаться дні життя твого, коли смерть настане, - роздавай свою спадщину.

Ісус Син Сираха 33:20-24


Вкладіть оці мої слова у ваше серце й у вашу душу, прив'яжіть їх як знак собі до рук, і нехай вони будуть вам мов налобник між очима.

Навчи їх ваших дітей, розмовляючи про них, коли сидітимеш у хаті й будеш у дорозі, лягаючи та й устаючи.

Напиши їх у себе в хаті на одвірках і на воротях,
щоб ваші дні й дні ваших дітей були на землі, яку Господь клявся дати вашим батькам, такі численні, як дні небесні над землею.

Бо як ви кріпко додержуватимете всі ці заповіді, що їх я вам заповідаю виконувати, якщо любитимете Господа, Бога вашого, ходитимете всіма його дорогами і триматиметесь його,
то Господь прожене перед вами всі ті народи, й ви запануєте над народами, що більші й сильніші від вас.

Кожне місце, куди ступить ваша нога, буде вашим; від пустині до Ливану, від великої ріки Ефрату аж до західнього моря йтиме ваша границя.

Ніхто не встоїться перед вами; страх і жах перед вами нашле Господь, Бог ваш, на всю землю, на яку ступите, як він вас запевнив.

Ось я покладаю сьогодні перед вами благословення й прокляття;
благословення, коли будете слухатися заповідей Господа, Бога вашого, що заповідаю вам сьогодні;
прокляття, коли не будете слухатися заповідей Господа, Бога вашого, і звернете з дороги, яку заповідаю вам нині, та підете за іншими богами, яких не знаєте.

Второзаконня 11:18-28


Більшої радости не маю від тієї, як довідатися, що мої діти живуть у правді.

Третє Послання Апостола Йоана 1:4


І ви забули попередження, що вам, як синам, говорить: «Мій сину, не легковаж Господнім каранням і не падай духом, коли він тебе картає, бо кого Господь любить, того карає, і б'є кожного сина, якого приймає.»

На вашу науку ви терпите. Бог поводиться з вами, як із синами. Хіба є такий син, що його батько не карає?

Коли ж вас виховано без картання, - якого всі зазнають, - то ви незаконновроджені, а не сини.

А втім, коли ми мали батьків тілесних як виховників і їх поважали, то чи ж не багато більш ми маємо коритися Отцеві духів, і будем жити?

Ті бо на короткий час, як знали, нас карали; він же - нам на користь, щоб нас зробити учасниками святости своєї.

Усяка кара на хвилину здається не чимсь веселим, а сумним, та згодом тим, що на собі її зазнали, вона приносить мирний плід праведности.

Послання Апостола Павла до Євреїв 12:5-11


Пишете, що співчуваєте дітям у ці лихоліття, коли дитячу душу всюди підстерігають спокуси. Система цінностей похитнулася, навкруги протиріччя – все це, немов крижаний вітер, пронизує дитячу душу в школі, вдома, на вулиці. Ви міркуєте про створення нової педагогічної системи, що захистила б дітей від всіх сучасних принад і спокус. Однак Господь сказав: якщо не навернетеся й не будете як діти, не зможете ввійти в Царство Небесне. Тобто Господь підкреслює необхідність виховання не дітей, а дорослих і показує спосіб їхнього виховання, зовсім простий спосіб — брати приклад з дітей.
Але Він сказав і про те, як варто виховувати дітей, теж дуже просто: пустіть дітей приходити до Мене. Хай тільки прийдуть до Нього, а їхнє виховання — Його справа. Єдине завдання батьків — пустити дітей до Нього.
Отже, пустіть малих приходити до Христа, і старих до Нього пустіть. Діти в присутності Христа, свого найкращого Друга, не тільки навчаться, але й зміцніють. Бо Христос не тільки наставляє, але й дає благодатну духовну силу виконувати те, чого Він учить. Христос — вічна молодість, і Він кличе дітей і дає їм силу не постаріти духом і назавжди зберегти радість, бадьорість і міцність духу. Слово Боже не дає духовно зістаритися.
На противагу Йому і Його мудрості існує шкільне, схоластичне виховання, всі зусилля якого спрямовані на те, щоб якомога швидше зробити з дітей старих. Як приклад, наводяться старі люди, старечий напрям думок прищеплюється як єдино правильний, і дитячі серця зморщуються від старечого скепсису й песимізму. Замість того, щоб уподібнитися до дітей, похилі люди роблять дітей подібними до себе. Самі не ввійдуть вони в Царство Небесне й дітям увійти не дадуть. Тому й чуємо ми всюди скарги, що молодь переживає депресію й розпач.

Микола Сербський. Місіонерські листи. 228


Ви поспішаєте, щоб забезпечити майбутнє ваше і ваших дітей. Пам'ятайте завжди, що ваше майбутнє - це не останні ваші дні в цьому світі, це перший день в іншому світі. Ви забезпечуєте майбутнє вашим дітям, коли забезпечуєте їм Небо. Немає ніякого життя поза Христом.

Віддайте вашим дітям Христа. Якщо Христа немає в тобі, важко віддати Його дітям. Якщо не станете святими, як зможете освятити своїх дітей? Якщо ви не віддаєте їм Христа, усе інше, що даєте, зникає разом з ними.

св. Шарбель


Хто любить свого сина - тримає для нього різку, щоб мати з нього врешті-решт утіху.

Хто сина виховує добре - матиме з нього користь, а й серед знайомих пишатись ним буде.

Хто сина повчає, тому заздритиме ворог, перед друзями ж буде ним радіти.

Такий батько, померши, наче й не вмре: по собі бо лишив подібного до себе.

За життя свого побачивши, милувався він з нього, тож при смерті своїй не зазнав він смутку.

Проти своїх ворогів лишив він відплатника, а й для друзів - того, хто добродійства оплатить.

Хто ж випещує сина - той і рани його перев'яже ще й над кожним його зойком серцем здригатиметься.

Необ'їжджений кінь стає норовистим, а син свавільний стає зухвалим.

Випестиш сина, - а він тебе розчарує, гратимешся з ним, - а він тебе засмутить.

З ним не пересміхайся, щоб з ним не сумував ти та врешті-решт не скреготав зубами.

За юности його не давай йому волі й очей не заплющуй, як поводиться по-дурному.

Ще замолоду роби його шию гнучкою, товчи йому боки, поки він ще молодий, бо, ставши впертим, він буде неслухняний.

Виховуй свого сина, ходи коло нього так, щоб ти не зазнав на собі його зухвальства.

Сираха 30:1-13


Того ж дня згадав Товит про гроші, що склав їх у Гаваела в Рагах, у Мідії, і сказав сам до себе: «Дійшов я вже до того, що просив собі смерти. Прикличу отже мого сина Товію, і скажу йому, раніше ніж умерти, про ті гроші.»

Та й прикликав він сина свого Товію, і коли той прибув, сказав до нього: «Як умру, то поховай мене належно. Шануй рідну матір, не покидай її ніколи, поки життя твого. Роби те, що їй любе, й не засмучуй її серця ніяким твоїм учинком.

Згадай, моя дитино, про всі ті небезпеки, яких вона зазнала з-за тебе, коли ти був у її лоні. А як умре, то поховай її в одному гробі біля мене.

У всі свої дні, дитино, згадуй про Господа, щоб не захотілось тобі згрішити й переступати заповіді його. Твори праведність усі дні життя свого і не ходи несправедливими дорогами.

Бо ті, що чинять правду, в ділах своїх будуть щасливі, як усі ті, що чинять справедливість.

Роби милостиню з того, що маєш. А коли милостиню робиш, око твоє нехай не буде скупим. Не відвертай свого лиця від усякого бідного, і обличчя Боже не відвернеться від тебе.

Милостиню роби згідно з тим, що маєш; коли у тебе є достатків повно, роби з них, а коли мало маєш, то не бійся й з того дати.

Бо так готуєш собі добрий скарб на день потреби, тому що милосердя рятує від смерти й не дає ввійти у темряву.

Милостиня ж - приємний дар для всіх, що її чинять, перед Всевишнім.

Бережись, моя дитино, всякої розпусти й насамперед візьми собі жінку з роду твоїх предків. Не бери жінки-чужинки, що не з родини твого батька, бож ми сини пророків. Ной, Авраам, Ісаак, Яків, батьки наші від віку, -затям це собі, дитино, добре, - усі вони взяли собі жінок з-поміж своїх рідних, і були вони благословенні в своїх дітях, і потомство їхнє успадкує землю.

Та й нині, моя дитино, люби твоїх братів і не погорджуй у своїм серці ні синами від твоїх братів, ні дочками твого народу, щоб з них не взяти собі жінку, тому що в гордощах - руїна й неладу багато, у ледарстві - недостача й велика біда, бо ледарство є матір'ю голоднечі.

Заплати нікого з тих, що працюватимуть на тебе, в себе не затримуй; віддавай її негайно. Коли ти Богові будеш служити, то будеш мати нагороду. Вважай на себе, моя дитино, в усіх ділах твоїх. Будь завжди чемний у поведінці.

Не роби іншим того, що тобі не любе. Вина не пий аж-до пияцтва; пияцтво нехай тебе не супроводжує ніколи.

Зо свого хліба дай голодному, а з одежі - нагим. З усього того, що прибуває тобі, давай милостиню, нехай твоє око не буде зависне, коли будеш її робити.

Вилий своє вино та хліб на гробі справедливих, а грішникам не давай нічого.

У кожного розумного шукай поради, і всякою корисною порадою не знехтуй.

Увесь час благослови Господа Бога. Проси в нього, щоб твої дороги були прості й усі стежки та заміри таланили. Ніякий бо народ не має (доброї) поради; єдиний же Господь дає всі блага. (Він, кого хоче, вивищує), він, кого хоче, понижує глибоко аж до аду. Тож і нині, дитино, пам'ятай про ці заповіді! Й нехай вони не зітруться з твого серця.

Оце тепер, моя дитино, я тебе повідомлю, що я склав 10 талантів сріблом у Гаваела, сина Гаврі, що в Рагах, у Мідії.

Не бійсь, дитино, що ми зубожіли. Є в тебе багато добра, коли боїшся Бога, уникатимеш гріха й чинитимеш добро перед Господом, Богом твоїм.»

Книга Товита 4:1-21


Вбити в дитині почуття краси – почуття, яке хоча б слабко, проте обов’язково в ній закладене, – це означає скалічити в ній людину. Обов’язок і завдання виховання – розвинути почуття краси, відкрити йому дорогу і дати силу.

Блаженна Марцеліна Даровська


Особливо необхідно старатися, засіваючи правду в душах дітей, бо хто є з правдою – той з Богом і лише правдою вдасться перемогти сатану, що фальшем провадить світ у прірву. Отже, будьмо самі завжди й у всьому в правді, а та атмосфера, в якій житиме дітвора, проникне в неї, зробить фальш для неї гидкою, поширить правду і зміцнить її в серцях.

Блаженна Марцеліна Даровська


І ще відчуття часу, який нам даний: на все, що маю зробити, відводиться відповідний час і його не можна змарнувати.

За кожну згаяну хвилину і кожне пусте слово відповідатиму перед Богом.

А я ж марную години, дні, місяці та виливаю потоки непотрібних слів.

І не виправлюсь, не навчусь жодної з цих важливих речей раз і назавжди, а мушу постійно працювати над собою, розвиватись і вдосконалюватися. Мати Марцеліна добре знала, що розпочатий у шкільні роки процес виховання й формування особистості триває все життя…

Ганна Косира-Цєсляк


Християнські цитати

Подвійні стандарти цього світу:
Вбити цуценя? - Жорстокість.
Вбити дитину? - Право вибору.


Після цього юнака одного, сина пресвітера, на ім'я Никон, який мав у собі лютого біса, що мучив його, привели батьки до святого і до ніг його кинули, просили, щоб змилосердився над ним і визволив його від нечистого духа. Чоловік же Божий Партеній сказав їм: "Не є достойний зцілення син ваш, бо на покарання даний йому дух, що мучить його. Адже наче батьковбивцем є: ви-бо часто терпіли від нього дошкуляння і безчестя, в горі душі вашої молилися, щоб Бог покарав його, залиште-бо його так, потрібне для нього це покарання". Вони ж, як дітолюбні батьки, боліли серцями своїми за своєю власною дитиною, возвали, просячи зі сльозами: "Моли Бога за нього, святителю Божий, щоб визволився від лютого диявола". Блаженний же Партеній, бачивши великі сльози батьків і змилосердившися над ними, помолився належно до Бога, і зразу біс із юнака вийшов. Батьки ж, взявши сина свого здорового, повернулися в дім свій, хвалячи і благословляючи Бога.

Дмитро Туптало "Житіє преподобного отця нашого Партенія, єпископа Лампсакійського града".


Якщо в нашому світі так багато горя і страждань, то це, я вважаю, тому, що матерів немає вдома.

Мати Тереза


Для жінки, що живе в світі, не може бути щастя вищого, ніж материнство.

Мати Тереза


Це така легка робота - займатися своїми дітками! Якби я мала робити тільки це, я була б найщасливішою з жінок. Але я та їх батько неодмінно повинні працювати, щоб зібрати їм придане, а інакше, коли вони виростуть, вони будуть незадоволені нами!

Марі-Зелі Герен


Христианские цитаты

Діти - не власність, якою ми володіємо і розпоряджаємось, а - дар, який потрібно пестити і плекати. Діти - найважливіші гості. Вони входять в наш дім, вимагаючи найчуйнішої уваги, перебувають з нами на якийсь час і потім залишають нас, щоб йти своєю дорогою.

о. Генрі Нувен


Христианские цитаты

Нарід, який вбиває своїх дітей - це нарід без майбутнього.

св. Іван Павло II


Христианские цитаты

Вона - не помилка, не проблема, не тягар, не неприємність, не випадковість, не покарання. Вона - чудо!


Христианские цитаты

Діти є шедеврами Божого створіння, створеними за Його подобою!

Папа Франциск


Христианские цитаты

Бог створив світ досить великим для всіх тих живих істот, яких захотів закликати до життя. Це лише наші серця недостатньо великі для того, щоб бажати і прийняти кожну дитину. Якби всі ті гроші, які вкладаються в винайдення способів вбивства людей, використовувалися для того, щоб нагодувати, дати притулок і виховати їх, яким прекрасним міг би бути світ!

Мати Тереза


Дурнота впилася дитині в серце, але навчальна різка прожене її геть від неї.

Приповідки 22:15


Різка й докір надають мудрости, дитина ж, лишена напризволяще, соромить матір.

Приповідки 29:15


Хто щадить різки, ненавидить сина; хто ж його любить, той завчасу карає.

Приповідки 13:24


Не щади для хлопця картання: не умре бо, як битимеш його різкою.
Ти битимеш його різкою - і врятуєш його душу від Шеолу.

Приповідки 23:13-14


  • Цитати про алкоголізм

  • Цитати про благословення

  • Цитати про блуд

  • Цитати про Бога

  • Цитати про боротьбу із нечистою силою

  • Цитати про виховання дітей

  • Цитати про віру в Бога

  • Цитати про гріх

  • Цитати про гроші

  • Цитати: діти пишуть Богу

  • Цитати про життя після смерті

  • Цитати про красу

  • Цитати про лінощі

  • Цитати про любов

  • Цитати про милосердя

  • Цитати про молитву

  • Цитати про монаше життя

  • Цитати про нього та про неї

  • Цитати про піст

  • Цитати про подолання страху

  • Цитати про правду

  • Цитати про працю

  • Цитати про святе Причастя

  • Цитати про святість

  • Цитати про сенс життя

  • Цитати про Слово Боже

  • Цитати про сповідь

  • Цитати про спокуси

  • Цитати про страждання

  • Цитати про хвороби

  • Цитати про Церкву

  • Цитати про час

  • Цитати про чудеса

  • Цитати про шанування батька й матері

  • Цитати про щастя

  • Цитати про янголів

  • Різні цитати




  • Христианские цитаты на русском языке

  • Cytaty Chrześcijańskie w języku polskim

  • Christian quotations in English




    Рекомендуйте цю сторінку другові!



  • Підписатись на розсилку




    Християнські ресурси

    Нове на форумі

    Проголосуй!