Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Božská klinika duší i tiel Christianity - Articles - Večný život
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Božská klinika duší i tiel
   

Autor: ks. Mieczysław Piotrowski TChr,
Milujte sa! 1/2006 → Večný život



Zjavenia v Lurdoch prebiehali roku 1858, teda štyri roky po vyhlásení dogmy o nepoškvrnenom počatí Panny Márie pápežom Piom IX. Potvrdzujú túto pravdu viery. Od času zjavení sa v Lurdoch neustále dejú evanjeliové zázraky, duchovné uzdravenia z hriechu a z nedostatku viery v Boha, ale aj telesné uzdravenia z najrôznejších chorôb.

Lurdy tak ostávajú neobvykle sugestívnym, hmatateľným znakom Božieho pôsobenia. Provokujú k uvažovaniu, k otvoreniu sa na tajomstvo Božej lásky. Veľký počet zázrakov, ktoré sa tam dejú, sú osobitným posolstvom Boha ľuďom zotročeným liberálno-materialistickou ideológiou.

Zázraky v Lurdoch nie sú len telesné uzdravenia. Uzdravenia duše a srdca človeka, teda odpustenie hriechov a oslobodenie z moci diabla sú tým druhom zázrakov, ktoré môže urobiť len Boh. Pán Ježiš sa pýta: „Čo je ľahšie – povedať: ,Odpúšťajú sa ti hriechy,‘ alebo povedať: ,Vstaň a choď‘?“ (Mt 9, 5). Samozrejme, že to prvé je ťažšie. Uzdravenie ľudského ducha môže uskutočniť len Boh. Lurdy sú práve takýmto miestom na zemi, kde hádam najviac ľudí pristupuje k sviatosti zmierenia. Práve tu blízko Massabielskej jaskyne pôsobí všemohúca Kristova láska, ktorá kruší najzatvrdilejších hriešnikov a odpúšťa všetky hriechy. To sú najväčšie zázraky, ktoré sa tam dejú. Overiteľnými, viditeľnými znakmi duchovných uzdravení sú telesné uzdravenia. Kristus vysvetľuje: „Ale aby ste vedeli, že Syn človeka má na zemi moc odpúšťať hriechy“ – povedal ochrnutému: „Vsta?, vezmi si lôžko a choď domov!“ (Mt 9, 6).

V rokoch 1858 - 1914 v Lurdoch zaregistrovali 4445 zázračných telesných uzdravení. Sú zaznamenané vo zvláštnom osobitnom Medicínskom úrade, kde lekárska komisia uskutočňuje osobitné skúmania, aby z pohľadu vedy potvrdila, či sa naozaj jedná o prípad nevysvetliteľného uzdravenia. Počas 143-ročných dejín Lúrd sa počet potvrdených a zaznamenaných uzdravení ráta na desaťtisíce. Žiaľ, z mnohých dôvodov sa stalo, že len mizivé percento dokumentácie, voči ktorej veda nemá námietky, bolo odovzdané Medzinárodnej lekárskej komisii a neskôr biskupovi, z ktorého diecézy uzdravený pochádza. Až potom sa uskutočňuje dlhoročné, komplexné skúmanie komisiou, ustanovenou biskupom, kým dôjde k oficiálnemu záveru, že toto uzdravenie má nadprirodzený charakter, a teda je zázrakom oficiálne uznaným Cirkvou. Dosiaľ bolo vydaných 65 takýchto osvedčení.

To, čo sa deje v Lurdoch, je hlasným výkrikom znaku protirečenia ľuďom, ktorí žijú, akoby Boh neexistoval. Je to naliehavá výzva k obráteniu, ktorú nám neustále posiela Kristus, ten, ktorý nás „miloval až do krajnosti“ (Jn 13, 1).

Alexis Carrel, v Lurdoch obrátený nositeľ Nobelovej ceny za medicínu, napísal: „Lurdy sú súhrnom faktov, na ktorom sa rozbíjajú všetky filozofické a teoretické uvažovania.“

Zjavenia Panny Márie v Lurdoch roku 1858 a zázraky, ktoré sa tam neustále dejú, sú popretím koncepcie sveta bez milujúceho, osobného Boha. Nie je teda nič prekvapujúce, že svetová organizácia slobodomurárov sa cítila ohrozená a začala hromadný propagandistický útok proti Lurdom, vysmievala sa zo zjavení a diskreditovala ich tým, že ich predkladala ako veľký podvod katolíckeho kléru.

K tomuto cieľu si poslúžili najperfídnejšími spôsobmi vrátane pokusov falšovať dokumenty, čo však bolo našťastie odhalené. Útok liberálno-slobodomurárskych síl na lurdské zjavenia trval do roku 1958. Nepriatelia Cirkvi potom zmenili taktiku. Americký spisovateľ Julien Green povedal, že „vrcholom diabolskej zvrátenosti je dávať tajomstvu zdanie normálnosti“.

Pápež Pius VIII. už roku 1829 vystríhal pred skrytým pôsobením slobodomurárov: „Ich zákonom je lož, ich Bohom diabol, a obradom neúcta.“ Je to len jedno z viac ako dvesto vyjadrení pápežov odsudzujúcich slobodomurárstvo za to, že jeho hlavným cieľom je odkresťančenie sveta a sformovanie novej spoločnosti, v ktorej má človek žiť tak, akoby Boh nejestvoval, a teda bez pevných a nemenných zákonov a morálnych zásad. Podľa tejto ideológie neexistuje jedna univerzálna pravda, neexistuje zjavenie a zázraky sú nemožné. Avšak vyznávači tejto ideológie z času na čas narážajú hlavou na očividné fakty, ktoré jasne poukazujú na prítomnosť a pôsobenie nadprirodzených síl. Milujúci Boh takto apeluje na svedomie svojich márnotratných synov, aby ich pritiahol k svojmu otcovskému srdcu a obdaroval plnosťou milosti, ktorá všetko odpúšťa a dáva večnú radosť.

Lurdy sú Božím darom ľudstvu, božskou klinikou ľudských duší aj tiel. Kiežby ľudia pri pozeraní chceli aj vidieť, pri počúvaní chceli aj počuť láskyplnú výzvu k obráteniu, k návratu ku Kristovi, jedinému prameňu života a lásky.

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské