Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Úžasný pocit slobody...
   

Autor: Svedectvo,
Milujte sa! 30/2012 → Hnutie čistých sŕdc

Milujte sa!



Hriech nečistoty (masturbácie) sa u mňa objavil ešte v detstve. Vtedy som netušila, že je to hriech, ba ani že je to zlé a nesprávne. Postupne som si však svoje zvrátené správanie začala uvedomovať, no nedokázala a nechcela som s tým prestať. Neustále som sa ospravedlňovala sama pred sebou a dlhé roky som sa hanbila vyznať sa z toho pri sviatosti zmierenia. Hoci som to skrývala, hanbila sa za to a s nikým o tom nehovorila, nahovárala som si, že je to normálne, že to určite takto robí mnoho ľudí, dokonca že to potrebujem. Bola som uzavretá sama do seba, moje kamarátske vzťahy boli plytké a o chodení s niekým som ani neuvažovala. O predmanželskom sexe som si myslela, že je súčasťou tejto doby.

Takto to trvalo veľmi, veľmi dlho. Aj keď som si občas povedala dosť! už nie!, vždy to bolo len na veľmi krátku dobu a hneď som do toho upadla zas. A takto som padala znova a znova. V dnešnej dobe to ani nebolo ťažké, keďže všetky médiá a svet naokolo neustále dáva k tomu podnety.

Niečo vo mne sa zmenilo, až keď som prvýkrát prišla na Púť radosti do Vysokej nad Uhom a spoznala príbeh Božej služobnice, mučenice čistoty Anky Kolesárovej a rozhodla som sa, že chcem žiť čisto. Všade okolo mňa tam boli úžasní mladí ľudia, ktorí viedli krásne, čisté vzťahy. Tiež som túžila byť taká. No nešlo to. Mohla som to skúšať akokoľvek, zistila som, že sama to nezvládnem. Uvedomila som si, že potrebujem Ježišovu pomoc. Rozhodla som sa vyspovedať. Po dlhých rokoch topenia sa v tomto hriechu som si uvedomila, že Pán Ježiš mi celý čas podával pomocnú ruku, ale ja som nechcela, strach a hanba mi bránili vyspovedať sa z toho. Odkedy som to prvýkrát vyznala, snažím sa žiť čisto. Modlím sa za to a môžem povedať, že sa mi to darí. Za tú dobu prišlo ešte zopár pokušení i pádov, ale ja som ihneď vstala, prijala sviatosť zmierenia a išla ďalej. Teraz mám 19 rokov a žijem čisto už niekoľko mesiacov. Je to úžasný pocit slobody a pravej radosti. Vďaka tomu a vďaka Pútiam radosti vo Vysokej nad Uhom som sa dostala bližšie k Bohu. Modlím sa za to, aby som to vydržala a aby som rástla vo viere.

A viem, že Ježiš mi pomáha. Stále chodievam na Púte radosti a rôzne iné stretnutia mladých, som obklopená úžasnými mladými ľuďmi, mám krásne, otvorené a čisté priateľstvá. Verím, že ak je mojím povolaním život v manželstve, Boh mi pošle do cesty chlapca, s ktorým budem mať čistý vzťah a za ktorého sa už teraz modlím.

Povzbudzujem všetkých mladých, ktorých trápia podobné závislosti, aby sa nebáli vzoprieť sa tomu. Pretože sa to dá, ale jedine s Ježišovou pomocou, prostredníctvom modlitby a prijatím sviatosti zmierenia.

Katka



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in March 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské