Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Hnutie čistých sŕdc manželstiev Christianity - Articles - V kruhu rodiny
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Hnutie čistých sŕdc manželstiev - 5/2007
   

Autor: editorial staff
Milujte sa! 5/2007 → V kruhu rodiny



V súčasnosti možno väčšmi ako inokedy je veľmi potrebné, aby manželia intenzívne spolupracovali s Ježišom.

Milovaní!

V súčasnosti možno väčšmi ako inokedy je veľmi potrebné, aby manželia intenzívne spolupracovali s Ježišom.

Vstupom do HČSM sa rozhodujete pre každodenné otváranie sa na obrovský poklad, ktorým je sám Kristus vo sviatosti manželstva. On je jediným prameňom vašej lásky a zárukou dozrievania k plnému šťastiu v nebi. Preto je potrebné celým srdcom prijímať jeho lásku v každodennej spoločnej modlitbe manželov a vo sviatostiach, aby ste sa mohli o túto lásku deliť s manželom/manželkou aj s inými ľuďmi.

Pán Ježiš chce uzdraviť vaše manželské vzťahy a učiť vás vzájomnému odpúšťaniu, aby tak celý váš život bol čistý a aby bol hostinou lásky.

Povzbudzujeme vás k prijatiu záväzkov Hnutia čistých sŕdc manželov, ktoré sú cestou k prehlbovaniu vašich vzťahov s Ježišom i medzi sebou navzájom. Aby ste sa stali členmi HČSM, je potrebné neustále zotrvávať v posväcujúcej milosti, aspoň raz týždenne v nedeľu – ak je to možné, aj častejšie – spolu sa zúčastňovať na svätej omši a prijímať Eucharistiu, ako aj denne sa modliť ruženec a Modlitbu zasvätenia:

„Pane, odovzdávame ti seba, svoju pamäť, rozum, dušu, telo. Prosíme ťa, nauč nás milovať sa navzájom a deti láskou, ktorá pochádza od teba. Pomáhaj nám zotrvávať v poznaní, že náš zväzok, tebou požehnaný, je naším najcennejším pokladom, že manžel/manželka je po tebe najdôležitejšou osobou.

Ježišu Kriste, nám obom daj čisté srdce podľa príkladu tvojho Srdca, aby naše spolužitie formovala múdra, veľkodušná, oddaná láska, ktorá neuprednostňuje vlastné záujmy, verne stojí na stráži tvojich zákonov a prikázaní. Nech nám v tom pomáha každodenná rodinná modlitba – ruženec a ruženec k Božiemu milosrdenstvu, spoločná účasť na svätej omši a časté pristupovanie k svätému prijímaniu. A každý ťažší pád nech hneď vyznávame vo sviatosti zmierenia. Pomáhaj nám, aby sme stále čerpali z milostí sviatosti manželstva. Pane Ježišu, buď jediným Pánom nášho života.

Uč nás rozvíjať schopnosť ovládať svoje sexuálne hnutia a pocity, aby naša vzájomná láska a láska k deťom nebola závislá na našich náladách a citových stavoch, ale aby bola stálou starostlivosťou o nich a neustálym konaním dobra pre nich.

Prosíme ťa, Pane, o čistú manželskú lásku, aby sme dokázali slúžiť si navzájom a spoločne prinášať veľké obety. Očisťuj našu lásku od každého egoizmu, aby sme si vždy odpúšťali, aby sme v sebe neprechovávali pocit krivdy a aby sme sa za seba navzájom modlili.

Aby sme si zachovali čistotu srdca, zaväzujeme sa nikdy nečítať, nekupovať a neprezerať si časopisy, programy a filmy s pornografickým obsahom, nepoužívať nijaké antikoncepčné prostriedky a vždy byť pripravení prijať každé dieťa, ktorým nás obdaruješ.

Prosíme ťa, Pane, o pomoc, aby sme sa vždy vyhýbali všetkému, čo vytvára závislosť a zotročuje – predovšetkým alkoholu, drogám a cigaretám.

Panna Mária, naša Matka, veď nás cestami viery k jedinému prameňu lásky v našom manželstve – k Ježišovi, aby sme mu vždy verili a dôverovali.

Amen.“

Veľmi vás prosíme, aby ste našu redakciu informovali o svojom vstupe do HČSM a poslali nám svoju adresu, dátumy narodenia a dátum prijatia tohto dôležitého rozhodnutia, aby sme vás mohli zapísať do Knihy čistých sŕdc a poslať vám osobitné požehnanie.

Povzbudzujeme vás, aby ste do redakcie posielali svoje svedectvá o zotrvávaní v manželskej čistote. Pán Ježiš túži, aby ste sa inými ľuďmi delili o svoj poklad viery a o svoje skúsenosti z manželského života.

Zo srdca všetkých pozdravujeme a uisťujeme vás o každodennej modlitbe na vaše úmysly.

P. Mieczysław Piotrowski TChr

s redakčným spoločenstvom

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské