Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Znamenie pre neveriacich Christianity - Articles - Veda a viera
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Znamenie pre neveriacich
   

Autor: editorial staff
Milujte sa! 8/2008 → Veda a viera



Vittorio Messori, spisovateľ a novinár, autor veľkého množstva kníh, ktoré sa prekladajú na celom svete, ktorý vždy skúmal argumenty hovoriace za vieru v Ježiša Krista, uskutočnil fascinujúce pátranie vo veci úžasného mariánskeho zázraku, ktorý sa stal 29. marca 1640 v Calande, v malej dedinke v španielskej provincii Aragónia.

Ako sme už o tomto zázraku podrobne písali v "Znamenie pre neveriacich (1)", istému mladému dedinčanovi, ctiteľovi Panny Márie del Pilar v Zaragoze, zázračne narástla pravá noha, ktorú mu dva roky predtým amputovali. Hneď v tom čase získala udalosť širokú odozvu a ihneď bola podrobená skúmaniu a zázrak bol potvrdený neobyčajne dôkladným procesom.

Vittorio Mesori sa rozhodol túto zabudnutú udalosť priblížiť súčasnému čitateľovi. Veľakrát navštívil Calandu aj Zaragozu a dlhé roky študoval archívy a akty z procesu, a debatoval s vedcami. Tak vznikla neobyčajná kronika zázraku, ktorý vyvolal veľký rozruch a súčasne je jedným z najlepšie zdokumentovaných v dejinách.

Navrátenie amputovanej nohy vyvracia celú majstrovskú argumentáciu ľudí, ktorí spochybňujú existenciu Boha, ako napríklad Richarda Dawkinsa, najznámejšieho súčasného ateistického polemika, ktorý sa vo svojej knihe Vymyslený Boh snaží presvedčiť čitateľov, že ľudia veriaci v Boha sú obeťou veľmi nebezpečného výmyslu. Dawkinsov ateizmus, ktorý sa vyznačuje intelektuálnou aroganciou, dogmatizmom a nedostatkom tolerancie voči názorom veriacich ľudí, v konfrontácii so zázrakom v Calande stráca všetky dôvody na existenciu a poukazuje na to, že nie viera v Boha, ale ateizmus sa opiera o výmysly.

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské