Articles for Christians at TrueChristianity.Info. Treba kráčať proti prúdu! Christianity - Articles - Hnutie čistých sŕdc
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Treba kráčať proti prúdu!
   

Autor: świadectwo,
Milujte sa! 9/2008 → Hnutie čistých sŕdc



Mám dvadsaťštyri rokov a spolu so svojím chlapcom Bartolomejom sme v deň jeho menín vstúpili do Hnutia čistých sŕdc. Chodíme spolu štyri roky.

Deň, keď sme nadobudli účasť na tejto veľkej idei, bol pre nás výnimočný a krásny. Poprosili sme známeho kňaza, aby bol svedkom nášho vedomého odovzdania sa Kristovi. Sľub sme zložili pred relikviami blahoslavenej Karolíny v kaplnke, ktorá je jej zasvätená. Potom sme prijali Eucharistiu a kňaz sa za nás pomodlil.

Vstúpili sme do HČS, lebo sme zistili, že niet inej cesty k radosti, šťastiu a skutočnej láske, len cez Krista. Každodenná modlitba, desiatok ruženca, korunka k Božiemu milosrdenstvu a čítanie Svätého písma dávajú každému z nás obrovskú silu k premáhaniu vlastných slabostí a nedostatkov. Sú akoby svetlom, ktoré rozjasňuje naše zmýšľanie a ukazuje cestu, ako každý deň konať – v rodine, v zamestnaní, v láske.

Po vstupe do HČS som si všimla, že sa vo mne prebudila túžba po Bohu, dokonca až clivota po ňom a potreba častého prijímania Ježiša v Eucharistii.

Pán vďaka HČS vložil do nášho života i sŕdc toľko radosti a pokoja! Ľahšie sa nám odpúšťa, drží jazyk na uzde, prekonáva vlastné chyby a zabúda na všetky nepríjemnosti. Takéto konanie nám dáva veľký vnútorný pokoj. Samozrejme, treba byť na seba náročný. Obaja vidíme, že len tá cesta, po ktorej teraz kráčame, je správna. Teším sa, že v deň sobáša si budeme môcť darovať najkrajší dar – našu čistú lásku. Chodíme spolu už dosť dlho a vďaka Bohu sme nepodľahli. To, čo ponúka súčasný svet – „slobodu“, ktorá rodí sexuálnu závislosť –, je už zastarané a vedie k zúfalstvu a záhube. Teraz treba kráčať proti prúdu a byť na seba náročný tak, ako to je v HČS. Až to je výzva a dôvod k chváleniu sa v Ježišovi Kristovi!

Dorota a Bartolomej

Modlitba o dobrého manžela (dobrú manželku)

Svätý Jozef, ďakujem ti, že som sa ešte nevydala (neoženil). Svätý Jozef, ty v Bohu vieš, kto má byť mojím manželom (mojou manželkou). Pomôž mi stretnúť sa s tým človekom. Svätý Jozef, pomôž mu (jej), aby to bol(a) dobrý(á) muž (žena), ktorý(á) ma bude milovať a ctiť tak, ako si ty miloval a ctil Máriu. Svätý Jozef, veď ma k ukončeniu každej mojej známosti, ktorá sa Bohu nepáči. Svätý Jozef, sľubujem ti, že si pred sobášom zachovám čistotu. Svätý Jozef, sľubujem dať svojmu prvému dieťaťu aspoň ako druhé meno meno Jozef. Svätý Jozef, sľubujem, že budem ľuďom hovoriť, že takého dobrého manžela (takú dobrú manželku) mám vďaka tebe.

 Amen.

Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte n ie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in November 2010





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské