Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Záchranné lano
   

Autor: Svedectvo,
Milujte sa! 23/2011 → Hnutie čistých sŕdc

Cítil som v sebe akoby dve osoby – jedna chcela ísť k Bohu a byť blízko neho, druhá chcela zostať pri bezcenných hriešnych radovánkach.

Keď som mal dvanásť rokov, začal som masturbovať. Vtedy som nevedel, že mi to škodí a že tým pácham hriech. Dokonca som na to nahováral aj svojich kamarátov, hovoril som im, že je to dobré. Miništrujem od ôsmich rokov. Padol som do bahna napriek tomu, že zároveň som asistoval pri oltári...

Pomaly som sa stával na tom závislý, prišla k tomu ešte pornografia. Satan ma čoraz viac zväzoval svojimi putami. Až kým som nešiel na spoveď a prvýkrát v živote vyznal svoj hriech nečistoty. Milosrdný Ježiš mi podal ruku.

Odvtedy som cítil v sebe akoby dve osoby – jedna chcela ísť k Bohu a byť blízko neho, druhá chcela zostať pri bezcenných hriešnych radovánkach.

Začal sa boj. Darilo sa mi vytrvať v čistote týždeň, mesiac, ale potom som, žiaľ, znovu padol... Aj keď som bol fyzicky blízko Pána, duchovne som sa od neho vzďaľoval. Padal som do bahna čoraz hlbšie. Moja modlitba bola vtedy veľmi povrchná. Medzi priateľmi som vyzeral ako pobožný... Cítil som sa strašne. Bičoval som Pána Ježiša, lebo som ho prijímal v stave ťažkého hriechu. Mal som pocit, že sa rútim rovno  do pekla...

Pán mi však dal nádej. Začal som sa modliť ruženec. Vedel som, že Panna Mária pri mne stojí, že mi pomáha a že ma miluje! Dnes si neviem život bez nej predstaviť. Našiel som si spovedníka, ktorý je zároveň môj duchovný sprievodca a priateľ.

Prelom nastal u mňa po generálnej spovedi. Vtedy som začal nový život. Hoci som potom ešte niekoľkokrát padol, nevzdávam sa. Viem, že som slabý, že musím byť pripravený bojovať. Vstupujem do Hnutia čistých sŕdc, lebo chcem vytrvať v čistote, chcem ísť proti prúdu!

Všetkých varujem: nevstupujte do toho bahna. A ak v ňom ste, dôverujte Ježišovi, on vás určite oslobodí! Zverte sa Márii! Ona ešte nikdy nikoho nesklamala!

Modlím sa za všetkých, ktorí bojujú s nečistotou. Prosím tiež o modlitbu za mňa. Túžim byť svätý. Chcem kráčať s Pánom Ježišom a Pannou Máriou a so všetkými svätými po mojej životnej ceste  do domu Otca!

16- ročný obdarovaný novým životom   



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in February 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské