Články kresťanské. Milujte sa! Články kresťanské - Milujte sa
Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal                Nevezmeš meno Božie nadarmo                Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni                Cti otca svojho i matku svoju                Nezabiješ                Nezosmilníš                Nepokradneš                Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu                Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho                Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho               
Slovenská verziaKresťanský portál

Kresťanské zdroje

 
Milosť spoločenstva
   

Autor: Svedectvo,
Milujte sa! 27/2012 → Hnutie čistých sŕdc

Milujte sa!



V našej Knihe čistých sŕdc je zapísaných už vyše 8000 ľudí, ktorí sa pri svojom vstupe do Hnutia čistých sŕdc úplne zasvätili Ježišovi, pretože ho chcú milovať čistým srdcom. Uvádzame niekoľko svedectiev o tom, aké ovocie prinieslo toto rozhodnutie v ich živote.

Ewelina, 22 rokov

Rok chodím s chlapcom, ktorého mám rada. Začiatok našej známosti bol nádherný. Ale čím dlhšie sme boli spolu, tým menej nám stačili len spoločné prechádzky a rozhovory. Chceli sme niečo viac, čo malo posilniť našu lásku. Obaja sme súhlasili s tým, že malé láskanie tomu napomôže, a že si takto budeme bližší. Zdalo sa nám, že nerobíme nič zlé. Máme sa predsa radi, a tak na to máme právo. Niekedy prišli výčitky svedomia, ale úspešne sme ich udusili presviedčajúc sami seba, že predsa o nič nejde. Od sexuálneho spolužitia nás uchránil len strach z neplánovaného otehotnenia a jeho následkov. Celú dobu sme chodili do kostola, akoby sa nedialo nič zvláštne. Občas sme sa vyspovedali a vyznali to, čo robíme, ale necítili sme ľútosť a nechceli sme to zmeniť. Trvalo to približne rok – do chvíle, keď som dostala jedno číslo Milujte sa!. Bol to úder ako hrom z čistého neba! Prečítala som si časopis od začiatku do konca a uvedomila som si, že ničím našu lásku, ktorú nám Ježiš daroval. Pochopila som, že len život v čistote môže posilniť našu vzájomnú lásku. Ale nikdy nie je neskoro napraviť to, čo sme pokazili. Obaja sme sa rozhodli, že ďalej takto nesmieme žiť a vystavovať sa pokušeniu. Spočiatku nám bolo ťažko vytrvať v čistote, ale vďaka sile a milosti, ktorú sme dostali a dostávame pri každej svätej omši a vo sviatosti zmierenia, sa nám to podarilo. Teraz sme obaja veľmi šťastní a ďakujeme Ježišovi za to, že zasiahol v správnom čase a nedovolil, aby sme úplne zničili našu lásku.

Ak dáme všetko Ježišovi, on nám dá určite potrebné milosti a silu bojovať. Preňho neexistujú príliš ťažké prípady ani príliš hriešni ľudia.

Čitateľ

Pred tromi rokmi som stretol Ježiša a znova som sa narodil. Začal som kráčať po ceste života spolu s ním a hoci sa moje zranenia neuzdravili hneď, Boh mi silno pomáhal a robí to dodnes.

Jedným z mojich veľkých snov bolo založiť si šťastnú a milujúcu rodinu. Ale prekážkou boli moje problémy s čistotou. Samotný proces môjho dozrievania k čistote trval dlho. Až pred vyše rokom som začal s Božou pomocou a s podporou Panny Márie dávať do poriadku svoj život. Začal som pravidelnou spoveďou každý mesiac, ktorú som obetoval za svojich priateľov. Po ôsmich mesiacoch sa zosobášili a Boh mi dal vidieť premenu v ich živote.

Dalo mi to silu kráčať ďalej. Mesiac po ich svadbe a po mojej deviatej prvopiatkovej spovedi som sa pomodlil Modlitbu zasvätenia HČS a vstúpil som do HČS. Odvtedy sa v mojom živote veľa zmenilo a asi najdôležitejším darom od Pána bolo to, že som sa zoznámil s dievčaťom, s ktorým som onedlho nato začal chodiť. Dúfam, že bez ohľadu na to, čo nám Pán pripravil, budeme vždy schopní prežívať plnosť života.

Zároveň však viem, že sami od seba nič nedokážeme. Preto som sa rozhodol napísať tento list, ktorý okrem toho, že je poďakovaním za HČS, je aj vyjadrením súhlasu s Božou vôľou v mojom živote. Je vyjadrením túžby, aby ma Boh miloval a aby som ja miloval jeho. Chcem prežiť život v čistej a opravdivej láske.

Magda

Vždy žartovne hovorím, že všetko sa začalo od časopisu Milujte sa!, ktorý sa mi náhodou dostal do rúk a z ktorého som sa dozvedela o duchovných cvičeniach HČS. Tieto duchovné cvičenia mi ozrejmili závažnosť situácie – to, akú veľkú cenu má pre človeka čistota tela aj srdca. Po tom, ako som sa stretla s mladými, ktorí takto žijú, som sa presvedčila, že sa oplatí ísť proti prúdu. Predtým som si myslela, že dnes už takmer nikto nechce žiť v predmanželskej čistote, tak prečo by som sa o to mala snažiť ja. Členstvo v HČS a Modlitba zasvätenia mi pomáhajú nevzdávať sa v slabších chvíľach. Po každom páde do hriechu idem čo najskôr na spoveď. HČS ma naučilo pravidelne čítať Sväté písmo. Vidím vo svojom živote ovocie Ducha Svätého a od svojho rozhodnutia sa snažím žiť tak, aby som raz bola v nebi.

Gregor

HČS a záväzok, ktorý som prijal, ma pobádajú k tomu, aby som sa na ženy okolo seba pozeral čistým pohľadom a aby som vstal hneď po každom páde. Členstvo v HČS mi ukazuje, že zachovať si čistotu má hlboký zmysel a že život v spojení s Bohom a každodenné hľadanie Božej vôle prinášajú konkrétne dobré ovocie. Boh mi ukazuje, že som preňho dôležitý, lebo ma povolal k životu a dal mi svojho Syna, aby som nemusel nosiť v sebe dôsledky svojich hriechov a mal večný život .

„Sám vyniesol naše hriechy na svojom tele na drevo, aby sme zomreli hriechu a žili pre spravodlivosť. Jeho rany vás uzdravili“ (Prvý Petrov list 2, 24).

Katarína

HČS mi pomáha usporiadať si hodnoty a vytrvalo žiť podľa nich. Povzbudzuje ma a uisťuje o správnosti pravdy, ktorú som prijala (dáva konkrétne, meritórne argumenty a odvoláva sa na Sväté písmo), napríklad o predmanželskej čistote, ktorá je v živote veľmi dôležitá, hoci v súčasnosti ju mnohí popierajú a vysmievajú sa z nej. Okrem toho slová Úkonu zasvätenia sa Panne Márii (ktorý som spoznala práve vďaka HČS) mi pomáhajú začínať každý deň s nádejou a dôverou a ľahšie znášať všetky ťažkosti každodenného života.

Karolína

HČS je pre mňa vzácna milosť, ktorú som dostala od Boha. Prostredníctvom HČS som mohla predovšetkým spoznať seba samú a do môjho života vstúpil Boh ako niekto reálny, kto ma miluje, a nie ako niekto vzdialený a ľahostajný. Keď si uvedomím, že v modlitbe sa so mnou spája tak veľa ľudí (ktorých síce nepoznám, ale duchovnému putu to neprekáža), cítim posilu aj v najťažších chvíľach a necítim sa osamelá. V spoločenstve, aj napriek tomu, že počas roka sme roztrúsení po celom Poľsku, nachádzam veľkú oporu a predovšetkým pochopenie pre uznávané hodnoty a život podľa viery. HČS nám pripomína, ako nás Ježiš učí žiť, ako sa máme usilovať o svätosť, plniť si každodenné povinnosti, ako máme milovať iných ľudí v bežnom živote. Takisto nám ukazuje, že sa môžeme radovať a zabávať bez alkoholu, drog a dvojzmyselných žartov. V dnešnej dobe je to pre mňa skutočná enkláva normálnosti postavená na základe, akým je láska, čiže Boh.



Objednaj

Ak máte záujem o stiahnutie časopisu vo formáte PDF

  • Prihlás sa, ak už si registrovaný a časopis odoberáš
  • Objednaj, ak ešte nie si registrovaný


The above article was published with permission from Milujte sa! in February 2018.





Prečítajte si ďalšie kresťanské články v slovenskom jazyku





Navrchol

Odporucit stranku znamemu!


Články kresťanské